На 63 и без бръчки-С добрата стара маска се налага да си показвам личната карта, за да видят на колко съм



Винаги можете да си купите готова маска за лице в магазина, но ако имате чувствителна кожа или алергии, трябва да сте изключително внимателни по отношение на състава на козметиката. Ако предпочитате естествени маски без примеси, трябва да харесвате овлажняващата маска с лайка и алое. Хидратиращите маски за лице у дома трябва да се използват 1-2 пъти седмично за поддържане на кожата в добро състояние.





Освен че цената на тази маска е ниска, тя също има полезни свойства. Цветовете на лайката успокояват и тонизират кожата, а алоето премахва дразненето и ускорява регенерацията на кожата. Маслиновото масло подхранва кожата с витамини и я овлажнява. Ето как да си направите хидратираща маска у дома , която напълно успешно може да се конкурира със скъпите процедури в салоните за красота.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ

  • 2 супени лъжици цветове от лайка
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица сок от алое
  • 200 мл вряща вода




ПОДГОТОВКА

Сварете водата и залейте , докато е гореща лайката. Оставете цветовете да престоят 30 минути. Можете да използвате сушени цветове от лайка, те се продават в аптеката.
Инфузията се прецежда с марля или сито.
Загрейте зехтина и смесете инфузията с него.

Натрошете листата и ги добавете към сместа. Разбъркайте добре до гладкост.

Нанесете топла маска на лицето, шията и деколтето за 20 минути, след което измийте с екстракт от лайка. Насладете се на мека, тонизирана и хидратирана кожа.

Веднъж седмично е необходимо да се отстрани мъртвата кожа с пилинг, за да се подобри притока на кръв и да се позволи на кожата да диша . Поради нередовно почистване могат да се появят бръчки и акне. Това, което ядем се отпечатва по лицето мигновено, особено сутрин след неуспешно подбрани храни за вечеря .


Четете още:

🔴 Пловдивски фермер продава ябълка за 95 000 евро

🔴 Седемчасова операция преживя малката Нелис, която обедини хиляди хора

🔴 Д-р Папазова разкри най-страшната отрова в храната на българите





Източник: За Жената





Коментари

горе