По пътя на иконата, която върши бързи чудеса



Чудотворната икона на свети Ефрем Нови с частица от благодатните му мощи, извърши няколко чудеса в рамките на деня, в който иконата престоя в църквата "Св.Илия" в Севлиево на 14 юни. Свидетелства за две от тях е направила една от жените, работещи в храма, които през целия ден са били при светинята, разказва Даниел Василев.

Пред него Милка Тотева разказва за случай на жена, която е загубила портфейла си с цялата пенсия, преди да дойде на поклонение пред иконата и освен за здраве, жената се е помолила и да си намери изгубеното, дори се е разплакала пред светията.

Връщайки се по същия път, по който е дошла, нейна съгражданка я настигнала и й върнала загубеното. Жената отново посетила храма и поднесла цветя на свети Ефрем в знак на благодарност за бързото чудо, което е преживяла.





Другото чудо в рамките на същия ден е за проблемната бременност на една млада жена, на която докторите й казали, че ще трябва да роди секцио. Майката и свекървата на въпросното момиче се молили пред иконата и след час с изненада младата майка им се обадила да съобщи добрата новина - докторите установили, че може да роди по нормален начин здраво бебе.

Чудотворната иконата на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи ще бъде пренесена на 20 юни в Павликени.

Посрещането на изображението на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9,00 ч. сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храм „Рождество Богородично“, като ще престои там само за ден.





В 17.30 часа в църквата ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести.

Идването на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ от 18,00 часа отново в храм „Рождество Богородично“ в Павликени.

От началото на годината светото изображение е било на разположение за молитва на мираните в Ямбол, Мездра, Враца, Велико Търново и други градове на страната.


Четете още:

🔴 Баща спрял сватбата на дъщеря си, за да доведе и втория й баща (СНИМКИ)

🔴 Красивата Мария от Френската по стъпките на Уилям и Кейт

🔴 Как да си проверим кредитната задлъжнялост?





Източник: Десант





Коментари

горе