Георги Рачев със страховита прогноза за днес



Валежната обстановка с голям интензитет и териториален обхват ще приключи в сряда. В четвъртък ни очаква доста слънчево и топло време.

Това съобщи пред "Фокус" климатологът проф. Георги Рачев по повод валежната обстановка, обхванала почти цялата страна. Той отчете, че и сега времето не е студено. „Там, където има бури, обикновено температурата бързо се понижава.



В София от 26 градуса, днес температурата падна на 18 градуса и отново започна да се увеличава. Това се случва навсякъде, където има валежи. Четвъртък ще е топло с температури между 27 и 32 градуса. Петък и събота отново ще има едно допълнително лабилизиране на атмосферата. В неделя, понеделник и вторник ще има неочаквано хубаво типично юнско време. От вторник следващата седмица ни очаква доста по-топло време с температури между 29 и 34 градуса“, допълни още проф. Рачев. По думите му нищо чудно на места температурите да достигнат и 35 градуса.

Той увери, че Джулай морнинг ще бъде посрещната със сравнително хубаво време, много много слънце и високи температури. „Валежите ще намалеят и това ще бъде чак към 4-5 юли – слънчево и горещо, типично юлско време“, допълни още той.  Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. С временни прекъсвания ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места главно в Северна България и планинските райони - интензивни и значителни по количество.





Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за юни. Справка в сайта на НИМХ показва, че за вторник за 12 области в страната е в сила жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност. За областите Велико Търново, Габрово, Враца и Ловеч в сила е код оранжев. 


Четете още:

🔴 Жена без любовен живот може да се разпознае веднага по един малък детайл

🔴 Нова таблица за идеалното тегло зарадва всички дами! Вижте какво трябва да е вашето

🔴 Топ 3 зодии, които са ужасни лъжци





Източник: За Жената





Коментари

горе