Можем ли да замразим тиквички и патладжани за зимата и как е правилно да го направим:



В Интернет често можете да намерите различни мнения за това, дали е възможно да се замразяват тиквички и патладжани за зимата.

Структурата на тези зеленчуци е много влакнеста и наситена с вода, така че повечето домакини са сигурни, че тиквичките и патладжаните нямат място във фризера. Е, да видим дали това е така.





Мога ли да замразя тиквички за зимата? 

Отговорът е недвусмислен - разбира се, че ДА. В крайна сметка, разнообразието от зеленчуци на масата през зимните месеци няма да бъде излишно.  Как да ги замразим ?

Измийте и нарежете тиквичките на парчета с всякаква форма. Както обикновено след това ги подсушете старателно, опаковайте плътно в найлонови торбички и ги пъхнете във фризера.

замразени тиквички

Процесът на замразяване може да се извърши с пържени тиквички. През зимата само размразявате в микровълновата и за около 2-3 минути ги запържвате в тиган до златисто-кафяво. Много са вкусни с майонеза и чесън.





Освен това може да си направите заготовка за кюфтета или огретен от тиквички - настържете ги на едро ренде. След това ги поставете в плътно затваряеми пликове, за да не влиза въздух, и замразете така на порции. 

Важно е бързото замразяване поради факта, че зеленчуците не губят своята хранителна стойност, т.е.

витамините.

Как да замразим патладжан

Ще ви споделим няколко тайни за това, как правилно да замразите патладжаните за зимата: 

Най-простият начин е да ги измиете, нарежете на кубчета или пръстени, леко да ги посолите, подсушите леко и да ги опаковате хубаво в подходящи пликове, след което да пъхнете във фризера. По желание може и да ги обелите, ако не са млади, а с по-дебела кора.

замразени патладжани

Още един вариант: изплакнете добре патладжаните с течаща вода, след което ги пъхнете във фурната да се запекат, като набодете предварително кожата с вилица. След това ги притиснете добре и ги опаковайте спретнато в торбички и пъхнете във фризера. През зимата само размразете, изпържете в тигана с малко лук и моркови, добавете чесън и ще си имате отлично предястие, подобно на кьопоолуто!


Четете още:

🔴 Магнезиев коктейл- след 7 дни прием резултатът е уникален

🔴 Георги Рачев със страховита прогноза за днес

🔴 Жена без любовен живот може да се разпознае веднага по един малък детайл





Източник: За Жената





Коментари

горе