Бащата на починалата заради държавата Габи: Не бих се върнал в България, защото не вярвам, че нещо се е оправило



Не срещах разбиране, а направо ми пречеха. Така бащата на починалата от левкимия Габи – Петър, си спомня за ужаса, който е изживял в опитите си да излекува дъщеря си от смъртоносното заболяване.





Припомняме, че тази седмица стана ясно, че родителите на Габи осъдиха здравното министерство заради буквално отказ от помощ момиченцето, което почина, да бъде лекувано. Съдебното решение може да се обжалва!

"Разбирам загрижеността на родителите на Габи, но ако дам на тях пари, трябва да дам и на другите", разказа Петър пред Нова телевизия какво му бил казал тогавашният здравен министър Стефан Константинов. Причината – по закон лечение на дете в чужбина се прави само ако са изчерпани всички възможности в България.

Петър и майката на Габи – Росица, разказват и за отношението на отговорните в България и огромната разлика спрямо Италия, където семейството в крайна сметка стига, за да лекува дъщеричката си, но в крайна сметка безуспешно. Отиде си според мен заради нехайството на органите в България да реагират навреме, категоричен е почерненият баща. Той си спомни как здравното министерство се признало за виновно и въпреки това ВКС върнало делото на първа инстанция.





Сега Петър и Габи осъдиха за 100 000 лева държавата, но може да има обжалване. Тези пари няма да ни върнат Габи, подчертаха родителите. "Гледам да не мисля много, защото ми е много тежко", подчерта Петър. И двамата, заедно с другата си дъщеря, живеят в Италия.

"Не бих се върнал в България, защото не вярвам, че нещо се е оправило", добави той. Петър е категоричен, че в такава ситуация всеки в България осъзнава, че е сам.


Четете още:

🔴 Инж. Иван Иванов: Строителят на Рилския водопровод

🔴 Ернестина Шинова: Крадат името ми! Никога не съм участвала в реклами на лекарства и терапии

🔴 От 2021 година паспортът ще може да е с валидност 10 години





Източник: Petel





Коментари

горе