Българите в Канада показаха как се пази българското на другия край на света [Видео]



Българският фолклор е една част от националното ни богатство, която през годините се е превърнала в стълб за запазване на българското самосъзнание. Именно благодарение на националното ни творчество, танци и музика, сме успели през трудните периоди в историята си да съхраним част от историята, бита и културата си. Разбира се, религията ни също е изиграла основна роля в този процес, но именно фолклорът ни е дал възможност и до днес да предаваме на децата си традициите и ценностите си като народност.





В днешно време за българите тази тема е още по-актуална, заради разделението на народа ни на две основни групи: останали в България и емигранти. Българската диаспора в чужбина е изключително многобройна и по тази причина е важно да можем да запазим българското и любовта към родината навсякъде, независимо от километрите, които физически ни делят от България.

Един от най-лесните начини да се насладим на нещо българско, което да ни донесе приятни емоции, е чрез фолклора и народните танци. Те от една страна приповдигат настроението ни, а от друга страна ни припомнят, че сме българи и където и да се намираме, това няма да се промени. Освен това магическите ритми на българските народни песни карат сърцето на всеки от нас да затрепти, дори и да не си го признава.





Днес ви представяме изпълнение на деца на българите в Канада, които играят Дайчово хоро така, сякаш никога не са напускали страната ни. Наистина е впечатляващо и достойно, че родителите на тези деца са ги възпитали в българските традиции, независимо, че животът им ги е отделил от родината. Ако видеото ви хареса, споделете го с приятелите си!
Яна ВОЙНОВА


Четете още:

🔴 Метафизика на успеха и експертизата на една калинка

🔴 Дете оцеля по чудо, жена го спаси

🔴 Гадателката на Берлускони: Ще има голяма икономическа криза и след 10 г. българите ще се върнат в родината





Източник: vsyakajena





Коментари

горе