Как изглежда майката в очите на децата си

Пациент обяви Моника Димитрова за Мис Втора хирургия 

ПЪСТРОТА И ПОЗИТИВИЗЪМ ВНАСЯ ВЪВ ВТОРА ХИРУРГИЯ НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ МЛАДАТА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА МОНИКА ДИМИТРОВА. От 1 август тя е официално назначена в звеното след двугодишен стаж в сектора и успешно взети държавни изпити във филиала на Варненския медицински университет в старата столица. Така всъщност в първия й работен ден тя е напълно наясно с отговорностите и задълженията си и се справя наравно добре с останалите си колежки. Споделя, че харесва натовареното си ежедневие, и ангажирайки изцяло времето си, се чувства пълноценна и щастлива.

Моника е родом от Килифарево, но живее във Велико Търново. Твърди, че от малка винаги е проявявала интерес към професията на медицинската сестра. Голяма роля в решението да учи в медицинския филиал изиграла и мечтата на майка й, която навремето имала желание да стане акушерка, но не била приета в университета.

„Ако съм знаела, че толкова много ще ми пасне тази работа и че ще ми доставя такова удоволствие практикуването й, може би дори щях да кандидатствам за лекар. Днес съм категорична, че това е най-добрата професия за мен, и се чувствам безкрайно удовлетворена от препитанието си. А работата във Втора хирургия конкретно е много вдъхновяваща. С екипа сме едно голямо семейство. Те ми подадоха ръка, научиха ме на всичко и за момента нямам планове да работя на друго място. Ще дам най-доброто от себе си“, заяви Моника.

Килифарчанката попаднала в сектора чрез програма за болногледачки, докато била още във втори курс на следването си. В работния план обаче не били заложени самообслужващи пациентите дейности, но и всичко онова, което медицинските сестри вършат.

Моника казва, че още в първия си ден в звеното се влюбила в хирургията. Оттогава всеки ден ходи с усмивка и нетърпение на работа. Освен сериозните и тежки случаи, с които се сблъскват и всички останали медицински сестри в отделението, Моника често получава комплименти от пациенти в звеното заради външния си вид. Така например преди време един болен я провъзгласил за Мис Втора хирургия и й подарил истинска корона. Въпреки красотата си обаче младата жена няма намерение да се занимава с мода.

„За мен е важно човек да се поддържа чист и приветлив, защото в нашата професия работиш за здравето на хората. Повечето пациенти приемат добре това, че съм млада, и сякаш им действа успокояващо“, размишлява медицинската сестра.

След натоварените дежурства Моника отпочива с още работа. Редовно ходи да помага в снекбара на родителите си в Килифарево и при всяка възможност отскача до там.

„Кръчмарството е другата ми страна. Имаме готвачи, но с удоволствие и аз влизам в кухнята, да приготвям поръчките. Клиентите се шегуват, че мога да отворя медицински център в заведението, защото много често се случва да се допитват до мен за различни болежки“, разказва Моника.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторкатаИзточник: Борба.БГ

Следваща статия:
Ето какво ще стане, ако пиете по 2 сурови яйца всяка сутрин

Коментари

Видео на деня

горе