Мръсната истина за киселото мляко излезе наяве!

Мъжът, убил приятелката си във Варна, бил пиян, пребил я от ревностАтанас Георгиев, обвинен за убийството на приятелката си в квартал "Аспарухово", остава в ареста

58-годишният Атанас Георгиев, който вечерта на 8-и срещу 9-и август преби до смърт жената, с която живее на семейни начала, поиска от съда да бъде пуснат от ареста срещу подписка. Състав на Варненския окържин съд обаче прецени, че на свобода Атанас може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Оказа се, че мъжът е осъждан 5 пъти досега, предимно за кражби, като последната му присъда, от февруари 2018-а година, е за катастрофа с пострадал човек. Тогава е получил условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, в условията на който е задържан за убийство.

Атанас се запознал с 51-годишната Йорданка Антонова в социалните мрежи. Преди два месеца те заживели заедно в квартира във варненския квартал "Аспарухово". Въпреки че съседи твърдят, че не са чували скандали и разправии между двамата, разследващите разполагат с информация, че двойката пиела редовно и сканадлите не били рядкост. Във фаталната вечер Атанас бил много пиян. По непотвърдена официално информация промилите алкохол в кръвта му били близо 3. Служебният му защитник се възползва от този факт, тъй като клиентът му е физически много слаб и опита да убеди съда, че Атанас не е бил напълно вменяем по време на убийството. Съдът обаче не прие аргументите му.

Самият Атанас трепереше през цялото време в съдебната зала. Той обясни, че няма постоянен адрес във Варна, няма и постоянна работа, но се хващал като строител. Според адвоката му алкохолът предизвикал сцена на ревност.

"Няколко пъти я питах има ли друг и като каза не и аз я ударих в лицето. Ударих я 3-4 пъти. Бях груб. Ама сам се обадих на другия ден на 112 и на сестра й. Няма да се укрия, как ще се укрия. И преди съм осъждан и не се крия", каза пред съда Атанас.

Според първоначалното заключение на патолозите жената е удряна многократно и има следи от душене. Каква е конкретната причина за смъртта й ще се разбере от окончателния доклад от аутопсията.

По делото се знае, че Атанас е осъзнал чак на сутринта, че Йорданка е мъртва. Сигнал в полицията има подаден, но не от него, а от дъщеря му и от траурната агенция, извикана на адреса, за да се погрижи за погребението.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.Източник: 24 часа

Следваща статия:
"Стани богат" само в събота и неделя до края на годината, после спира

Коментари

Видео на деня

горе