С 1 лъжица отпушвам мивката, почиствам стъклата, чистя петна и още 5 приложения, за които едва ли сте чували



Солта някога е била скъпа стока. Поради недостига й се е стигало до безредици и военни сблъсъци. 

Днес солта е най-често срещаната от хранителните продукти. И въпреки че готвенето на повечето ястия не е пълноценно без нея, солта заедно със захарта все по-често се наричат „бяла смърт“. Но не подценявайте този продукт!





Евтината и абсолютно безобидна солта може да ни донесе много ползи. Разказваме ви за някои необичайни начини за използване на обикновена трапезна сол за измиване, почистване и лична хигиена.

Миене на прозорци в къщата и колата

Разтворете 2 супени лъжици сол в 3 литра топла вода. С тази смес можете да измиете прозорците и дори да премахнете упорити петна по мебелите. 

Лесно пране






За да предпазите дрехите от свиване и избледняване, добавете малко сол в пералнята. Използването на сол и малко вода може да премахне петна от червено вино. Сместа попива виното, а на дрехите е достатъчно само да ги избършете със салфетка или четка. 

За зъбобол


Ако страдате от зъбобол, разтворете малко сол в топла вода и изплакнете устата си. Но се консултирайте със своя зъболекар, преди да направите тази процедура. Ако няма паста за зъби под ръка, тя ще бъде заменена със смес от сол и сода в равни части. 

Елиминиране на изпотяване на краката


Можете да си направите вана за крака със сол. За целта в 8 литра вода добавете 3 супени лъжици сол и четвърт парче тоалетен сапун. Процедурата елиминира потенето и лошата миризма на краката, но може да изсуши кожата. 

Неприятна миризма

След готвене на риба във фурната мирише ли ви? Какво да направите? Как да го поправите? Солта ще помогне . Изсипете малко смес във фурната и я включете за известно време. Само няколко минути след загряването всяка миризма изчезва. 

Почистване на сребро и мед





 Смесете оцет и сол и сребърните предмети ще блеснат. Ще се изненадате как бижутата ви започват да блестят.

Запушена мивка

За да почистите мивката, особено в кухнята, изсипете сол в нея и налейте вряла вода върху нея. След няколко секунди ще видите, че водата преминава перфектно и замърсяването се елиминира. 

Скраб за кожата





Смесете сол с етеричното масло от лавандула. Нанесете сместа върху лицето си и след това изплакнете с вода. Това е много добър ексфолиант. Маслото ще омекоти кожата ви, а солта ще възстанови нейното сияние и нежност. 

Повярвайте ми, нашата статия ще ви накара да разгледате солта по съвсем нов начин .


Четете още:

🔴 Деца влезли в дирите на убиеца на Криси. Замеряли го с дървета, камъни… Полицаите го задържали

🔴 Проф. Кантарджиев: 10 дни след ухапването от комар човек може да си забрави името [видео]

🔴 Преди минути: Заловиха след стрелба издирвания за убийството на 7-годишната Криси в Сотиря





Източник: За Жената





Коментари

горе