До 3 години затвор грозят родителите на падналото дете в Пловдив





Случаят с момиченцето, паднало от 2-рия етаж на къща в Пловдив, докато родителите му - Румен и Златка, спели под въздействието на алкохол, влезе в прокуратурата. Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие.

Такова деяние е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание.






Припомняме, че както TrafficNews съобщи тежкият инцидент е станал на 6 септември, около 18:30 часа. Мъж от квартала видял тялото на падналото дете, плувнало в кръв и веднага позвънил на 112. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница. Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно.

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето. Алкохолните проби на родителите - близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката със сигурност ще се разглеждат като утежняващо вината обстоятелство.






За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство.

Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването, предадоха от прокуратурата.






Четете още:

🔴 Обвиниха Николай Малинов в шпионаж! Решетников със забрана да влиза в България

🔴 Прочута дама се обясни в любов на Слави Трифонов

🔴 Мъжът на Елена Йончева я заряза (СНИМКА)





Източник: trafficnews





Коментари

горе