Д-р Юлия Тонкова плете мартеници и води чета при войводите



Д-р Юлия Тонкова е педиатър и общопрактикуващ лекар в Градската поликлиника във Велико Търново. Има защитена специалност „Детски болести“, „Обща медицина“, „Хомеопатия“, „Здравна просвета“ и „Здравен мениджмънт“. От 2017 г. е председател на женската структура на ВМРО в старата столица. Семейна е, има син, снаха и две внучки.

 

– Д-р Тонкова, какво ви доведе във Велико Търново?

– Във Велико Търново изкарах държавния си стаж през 1986 г. После започнах работа по заместване, след което бях назначена на постоянно място и оттогава съм със своите пациенти. А те не са никак малко – над 2000 души обслужвам в лекарската си практика и се старая да съм максимално полезна със знания и опит на хората, които са ми гласували доверие.





– Вие сте прям човек. Винаги ли сте директна с хората?

– Винаги! Истината не може да бъде деликатна, но трябва да е поднесена правилно и в никакъв случай с груб тон. И професията ми налага да съм такава, защото пациентите са първите хора, които срещат истината очи в очи. Искам да си кажа и да бъда чута и ако си говорим от уста на ухо, това няма никакъв смисъл. Човек трябва да знае периметъра си – какво може и какво не може. За себе си съм взела решение да инвестирам времето си в здравната грамотност на хората.

– Каква е вашата причина да подкрепяте ВМРО и да сте част от женската структура на тази организация?

– Причината е желанието ми свободно и спокойно да кажа това, което мисля, с надеждата повече хора да чуят. Не съм търсила публичност, някакво политическо присъствие, а съм искала да си кажа мнението необезпокоявана, така, както го чувствам, така, както го мисля.

– Какви са личните ви предизвикателства и какво е за вас успехът?





– Смятам, че успял е този човек, който е достигнал емоционален и психически комфорт. За мен тези неща са важни, защото един човек не може да бъде щастлив, ако не е здрав. Така че физическият комфорт определя емоционалния, а емоционалният се определя от средствата, с които човек разполага. Относно личните предизвикателства – работим върху ограмотяването и здравето на хората, да ги научим на различни неща, които могат само да са им полезни. Вярвам, че всеки има своя потенциал, защото той е нещо, с което човек се ражда. Обкръжаващата среда е тази, която провокира да се прояви или не този потенциал, до какъв процент реално той може да излезе наяве и да се реализира.

– Освен ограмотяването и образованието, кое друго е важно за вас?





– Семейството! От моите родители съм научена на труд и всяка свободна минута отделям за най-близките си и за създаването на комфорт в отношенията ни, в дома ни. Мога да плета мартеници, кашпи и различни красиви неща за уюта на нашия дом. Много обичам и да пътешествам. Подбирам, според възможностите, различни дестинации, посещенията на които ме обогатяват и ми помагат да релаксирам от натоварения график. Истината е, че не ми остава много време за тези дребни удоволствия, но затова пък умея да ги ценя.


Четете още:

🔴 Ники от Пловдив пребори левкемията и се срещна със своя донор

🔴 Ослепителна Боряна Калейн върна България в световния елит на гимнастиката (ВИДЕО)

🔴 Нана Гладуиш - седем години с рака





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе