За миг не съм си помислил да ги задържа





Днес, в уреченото време и място, пред областната полиция, дойде притежателката на парите Таня Коленарова, а след малко и Илия. Той й подаде раницата и я помоли да провери дали всичко в нея е налично, но тя отказа. Заяви, че е сигурна, че всичко е наред. „Аз съм честно момче. Искам все пак да погледнете дали всичко си в портмонето, защото не знам дали хората знаят, но долу е пълно с народ. Правим благотворително състезание съвместно с община Смолян. Състезанията  вървят супер добре, без произшествия. Израснал в дом, кръгъл сирак съм, но съм се научил на честност. Мога един лев да намеря, но няма да го задържа за себе си, ще го дам на някой беден. И ще продължавам така докато съм жив“, каза Илия Савов.






Той заяви, че и за миг не си е помислил да вземе парите за себе си. „На мен ми помагат хора. Мъча се, имам средства. Най-много ми помага г-н Николай Мелемов, който се надявам да бъде избран за нов мандат. Той най-много ми помага. Помагат ми от общината, от областната управа и други хора.
Савов преди няколко дни се прибрал от работа на морето, а зимата работи като ски патрул на пистите в Пампорово. Попитан от какво има нужда, каза, че банята в общинското му жилище трябва да се оправи. Той сподели, че мечтата му е да има свое жилище, а след това и семейство. „Благодарение на медиите ми подариха пералня и нова печка, но банята има нужда от ремонт“, допълни той. Обясни, че му е дожаляло за тази жена, която е изгубила парите си.






„Даже вътре има и детско портмоне с ученическа карта за училище "Иван Вазов". Ако не се беше намерил притежателят, смятах с нея да отида при директора на училището и пак щяхме да намерим жената. Но благодарение на вас, медиите, я открихме“, благодарен е Илия. По думите на Таня след тази случка животът й се е променил с надеждата, че все още има добри хора на този свят.






„Искрено благодаря на момчето. Не съм вярвала, че ще се намери. Още вчера, в момента, в който установихме, че раницата я няма, започнахме да я търсим. Бяхме я дали на детето. То я е оставило. Но в крайна сметка всичко се намери и приключи благополучно. Надявам се да има много хора като него. Постъпката му е изключително достойна", подчерта тя. И обясни, че парите са от наскоро продадена кола, които смятали да внесат в банката.

„Чантичката беше до трасето, по което се провежда състезанието. Не знам как точно аз я намерих. Предишния път, като намерих 1 000 лева и ги върнах, ми казваха: "Абе, Лийка, защо не взе парите и да захвърлиш портмонето!? Много граждани ме питаха така. На екипа казах, че съм намерил сега тази чанта и всички казаха: "Браво". Един човек не чух да каже: "Абе, будала, защо го връщаш?". Тази оценка ми стига“, коментира Илия и благодари на Господ, че "съм жив и здрав". На Таня пожела да е жива и здрава тя и цялото й семейство.
За благодарност тя му даде сто лева, които той отиде да сложи в кутията за дарения за 24-годишния Алкан. Именно заради него се провежда благотворителното състезание "Smolyan race" 2019.






Припомняме, че през декември месец миналата година младият мъж намери портмоне на възрастна жена до кино „Дружба“ в Смолян с 1 000 лева вътре и с евро. В джоба си тогава той имал едва 50 лева. Илия пак издири собственичката и й върна портмонето с парите. От пенсионерката бе приел само един шоколад. Откакто е навършил пълнолетите, Илия не спира да работи и вярва, че трябва да си добър човек, за да успееш.


Четете още:

🔴 На 8 ноември имен ден празнуват...

🔴 Ти драги Славчо, също си участник в изпростачването на нацията и ниската и култура!

🔴 Приводниха електрическа тротинетка във фонтаните на НДК (снимки)





Източник: Актуално





Коментари

горе