Аз гласувам - за кого, за пари или по съвест? Говорят хората от Столипиново в Пловдив (ВИДЕО)





Ще гласуват, но не вярват в промяната. Това са намеренията и усещанията на електората в пловдивската ромска махала "Столипиново". Предстоящите избори за местна власт те считат за поредна прелюдия към обещания, които преминават в разочарование.






Вън от предразсъдъците за глас срещу 10 лева или кебапчета, с които се свързва изборният ден в ромските махали в цяла България, анкетираните от екип на TrafficNews, посочиха искания, сродни с общочовешкото схващане за благо. Искаме работа, искаме добра инфраструктура, искаме нормални цени и достойни доходи, искаме бъдеще за децата си и, забележете - дори чист въздух.






Завоалирано някои добавят, че предстои да видят какво ще им се предложи. Но в следващия момент обясняват, че става дума за обещания, а не за "дажба". "Съвестно ще гласуваме", посочват те и дори коментират, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

"Дори да искам да си продам аз гласа, ако няма кой да го купи, на кого да го дам?", коментира бившият имам Хюсеин Хасан.






Носталгия по бай-Тошово време е обхванала и ромската махала. Хората си спомнят с умиление времето, когато хлябът е бил 30 стотинки, а по техни думи тогава "бяхме много по-добре".

А за кого ще гласуват, все още в махалата не са решили. Знаят само, че искат хаосът и несигурността, които чувстват в момента, да изчезнат.

"На нас ни трябват да дойдат тук хората, които искат да управляват съвестно и стабилно - няма значение българин, турчин, циганин - няма значение стига да е човек", посочи още Хасан.

Разбира се, основен акцент в исканията на гласоподавателите е да има работа и висок стандарт на живот. Неслучайно една от жителките на "Столипиново" е категорична: На чужбината кмета - евала! Deutschland - gut! Bulgaria - nicht gut!






Питахме я може ли след предстоящите избори и в България стандартът да се доближи до германския. "Ако стане, много хубаво ще стане, ама не вярвам", откровено признава нашата събеседничка.

Вижте какво мисли "Столипиново" за предстоящите избори - ще гласуват ли, за кого, за пари или по съвест, защо, в анкетата на TrafficNews.bg:


Четете още:

🔴 Емо Чолаков с 10 бона заплата на летището  

🔴 Мъж застана пред влак заради закъснялата си съпруга

🔴 Промяна за ТЕЛК-овете (ВИДЕО)





Източник: trafficnews





Коментари

горе