Чукнах 2 яйца, малко сиренце и кисело мляко и вечерята се сготви сама



Определено това е една перфектна вечеря, която няма как да не ви допадне. Лесна за приготвяне и с продукти, които ги има във всеки хладилник. Суфлето със сирене е идеално решение за цялото семейство е идеално за тази цел . Удивително леко, ефирно, с деликатна структура и невероятно вкусно ястие. Вашето семейство определено ще се радва на толкова интересна идея!

 





Съставките

кисело мляко 100 мл

Яйце 2 бр

кашкавал 180 g

Извара или сирене 100 g

сода 1 ч.л.

нишесте 2 с.л. или брашно

Слънчогледово масло 1 супена лъжица





подготовка

Включете фурната да загрее до 180 градуса. Комбинирайте изварата, киселото мляко и 2 яйца в дълбока купа. Разбийте с размах.


Добавете нишестето и содата, разбъркайте отново. Настържете твърдия кашкавал, комбинирайте с изварата и сложете сместа в намаслени керамични форми. Можете да приготвите суфлето в една голяма форма, но ще увеличите времето за печене. 






Поставете в предварително загрята фурна за 20-25 минути. Появата на златиста коричка на повърхността ще означава, че запеканката със сирене е готова. 





Можете да използвате различни видове сирена , но холандските, саламуреното и пармезанът са особено подходящи. Просто трябва да го сервирате горещо на трапезата и да се насладите. Той е не само невероятно вкусен, но и много красив!



Четете още:

🔴 6 натурални напитки спъхват корема и талията трайно - без глад и изтощителни упражнения:

🔴 Президентът не назначи Гешев за главен прокурор на България!

🔴 Исторически момент! 820-метров влак от Китай преминава през България





Източник: За Жената





Коментари

горе