Отиде си големият режисьор Павел Васев



Известният български режисьор и ръководител на Българския културен център в Москва Павел Васев почина след дълга битка с инсулта.

Дългогодишният директор на Народния театър "Иван Вазов" така и не излезе от комата, в която изпадна.

В началото на годината той получил тежък инсулт, а след това бе в московска болница в будна кома.

През май правителственият фалкон и екип на "Пирогов" върнаха Павел Васев в България.





"С прискърбие ви съобщаваме, че след продължително боледуване днес на 68-годишна възраст ни напусна дългогодишният директор на Народен театър "Иван Вазов" Павел Васев", съобщиха от Народният театър и изказаха искрени съболезнования на семейството и близките му!"

"Скърбя дълбоко за загубата на Павел Васев - един изключителен човек на културата и прекрасен приятел, смъртта ни го отне без време и няма думи, с които да изразя дълбоката си мъка", заяви тази вечер председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.





На 68-годишна възраст тази вечер след тежко боледуване ни напусна Павел Васев - известен български режисьор, бивш зам.- министър на културата, експредседател на Съюза на филмовите дейци и бивш шеф на Националния филмов център, дългогодишен директор на Народния театър и на Сатиричния театър, директор на Българския културен институт в Москва, посочват от Комисията.





"Павел беше посветен на културата с душа и сърце, той беше необикновена личност, беше моторът на идеи, които ще останат завинаги в българската духовност. С него ме свързваше искрено приятелство от десетилетия, Павел беше вдъхновен пример за това как човек може да служи безрезервно на една кауза. Толкова много усилия положихме, за да го спасим от коварната болест, но уви. Скърбя дълбоко, отиде си от този свят още един мой скъп приятел. Почивай в мир, Павка!", каза още Вежди Рашидов.





 


Четете още:

🔴 Една провалила се жена: Останах абсолютно сама, без дом, без пари, без дори и лъч надежда

🔴 Йордан Йовков е роден на 9 ноември 1880 г. в Жеравна

🔴 Българска обредна сватба вдигна разградска мома във Вашингтон





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе