Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма - по-здрави, по-умни, по-слаби:



Смокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си качества и невероятния вкус. И вие сигурно пазите в килера някое бурканче сладко от смокини за специални поводи.





Но се оказва, че смокинята, освен в прясно състояние, е много по-полезна, когато я изсушим. Най-подходящи за сушене са плодовете със светложълт цвят.

В процеса на сушене количеството белтъчини в смокините нараства до 3-6%, а захарите до 50-70%!

За сравнение пресните смокини съдържат само 1% белтъчини и 15-20% захари. Природните и естествени захари се усвояват лесно от нашия организъм. 

сушени смокини





Ето някои важни ползи от сушените смокини:

Сушените смокини са способни многократно да увеличат изработваната от нашия организъм енергия; подобряват настроението, работоспособността и умствената дейност.

Сушените смокини съдържат огромно количество съединителна тъкан, а това запазва усещането за насищане за дълго време и подобрява работата на стомашно-чревния тракт.

Богати са на полезни вещества, като калий, магнезий, желязо, калций и витамини от групата В. А високото съдържание на пектин в смокините повишава тяхната ефективност по отношение на заздравяване на съединителни тъкани и особено при травми на ставите и костите.





Освен всичко друго те съществено увеличават антиоксидантната активност на кръвната плазма, а веществото рутин укрепва стените на капилярите и спомага за по-активното усвояване на витамин С.

И не на последно място, сушените смокини са отлично слабително средство. Ежедневната употреба на смокини понижава риска от сърдечносъдови заболявания. Помага на храносмилането, полезно е за сваляне на килограми и изкарването на токсини от организма. 





Старинна рецепта със смокини за здраве :

Старинната рецепта , която се прилага от хилядолетия за оздравяване на организма и засилване на физическите и умствени способности, както и за лечение на много заболявания се приготвя само от 20 броя плодчета сушени смокини и зехтин.

Начин на приготвяне: Разрежете наполовина всяко плодче и ги наредете в буркан. След това ги залейте със зехтин 1 см над нивото им. Така приготвената смес се оставя в хладилник за 40 дни.

Начин на приемане: Употребява се по половин смокиня и 1 чаена лъжичка от зехтина, в който са престояли плодовете. Ще усетите лечебното действие на това вкусно лекарство още в началото. Можете 2-3 пъти годишно да си провеждате такова лечение.


Четете още:

🔴 Трагедия в Пловдив: Пребиха до смърт младеж след скандал в дискотека

🔴 Разбра се какво е убило 3 годишното детенце, размотавано в 3 болници и 4 лекарски кабинета!

🔴 Слави Трифонов: Тъжна и срамна история





Източник: За Жената





Коментари

горе