Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета



Актрисата София Маринкова има син, за когото всеки ден приготвя храна вкъщи. Това не означава, че прекарва часове в кухнята, защото все пак е работеща майка. В семейното ѝ меню преобладават по-простички, но задължително вкусни ястия. Обожава да импровизира с картофите, като далеч не се ограничава само с пърженето или печенето им. Синът ѝ много харесва да ги хапва с бекон и малко чесън.





Един от най-лесните начини да ги включи в менюто си е, като приготви мусака. Само че Маринкова не ползва само добре познатите рецепти, а импровизира. Веднъж дори приготвила картофи с ябълки. “Моят приятел ми каза рецептата. Мисля, че той първи ми ги беше сготвил, а после ги пробвах вкъщи”, разказва Маринкова.

Актрисата импровизира и с подправките. Кухненският ѝ шкаф е пълен с най-различни. Когато готви, го отваря и на момента избира коя точно да ползва.





За закуската на сина си Орлин често изрязва кръг в една филийка, слага я в тиган и чуква в него едно яйчице. “Последния път той ме попита: “Мамо, може ли да го направиш във формата на сърце?”, спомня си актрисата. А това хич не е лесно, защото яйцето се разтича навсякъде. Предизвикателството не я спира да опита. “Само едната филия ми се получи със сърце, а направих 4-5”, смее се Маринкова.

Когато била малка, най-много обичала сутрин да хапва кисело мляко с обикновени бисквитки и мед. Все по-често прави същото и за сина си.

Всъщност, когато той се ражда, започва и по-усилено да се занимава с кулинария. Решава, че сама ще приготвя пюренцата му, и го прави доста успешно.





Единственото нещо, което Маринкова не яде, са дробчетата. “От малка не ги обичам, гадно ми миришат и изглеждат. Майка ми и баща ми, когато бях дете, се хванаха на бас дали ще проям дробчета, или не”, спомня си актрисата. За да видят кой печели, дали на малката София да опита едно.

“Майка ми вика: “Ще го изплюе това дробче”, а баща ми: “Няма, бе, много ще ѝ хареса”. Майка ми беше правата и спечели баса”, разказва Маринкова. Тогава изплюла дробчето и до днес не е вкусвала второ. Това не означава, че актрисата не яде месо. Напротив, често си хапва от него.





Тя поддържа имунитета си силен през цялата година, като всеки ден пие горещ чай, който подслажда с мед. Само че, вместо да купи от пакетираните в магазина, предпочита билки, които сама да свари.

Още от малка разбира, че баба ѝ е страхотна кулинарка. “На обяд и на вечеря масата винаги е била отрупана с всякакви салати, месце, питка, която сама е приготвила, пърленки”, спомня си актрисата. За радост, все още не е забравила вкуса на тези ястия, защото баба ѝ изпраща колети. Когато са ѝ на гости, постоянно ги пита какво искат да им сготви. “Точно си се наял на обяд и пита: “Какво да ви сготвя за вечеря”. Викам: “Бабо, изчакай да мине малко време, след 2 часа ще ти кажа какво ми се яде”, но всички желания ми се изпълняват”, разказва Маринкова. Обожава да ѝ изпраща сарми. Баба ѝ ги приготвя с парчета беконче.





След българската любима ѝ е италианската кухня. Челно място в нея държи пицата. “Най-хубавите се намират до автогарата в Рим”, казва актрисата. “Когато излизахме на вечеря там, 3-4 пъти се случи или да ми забравят поръчката, или да се забавят прекалено много и ние да си тръгнем”, допълва тя.

На малкия екран Маринкова показва страхотна физическа форма, влизайки в образа на Жаки от сериала по Нова тв “Пътят на честта”. Въпреки това никога не се е ограничавала от каквото и да било, не е спазвала хранителни режими или диети. “Честно казано, сега покрай снимките не ни остава време и да ядем”, шегува се актрисата.

“Редовно си хапваме сладко и шоколад вкъщи. Малкият ми вика: “Моля те, къде ми е наградата?”. Отвръщам му: “За какво да те наградя, че си изял всичко в чинията ли?”. А той: “Хайде, хайде, чакам си наградата”, разказва смеейки се Маринкова. “Ядем и вредни неща, но не прекаляваме”, допълва актрисата.





Салата с извара, печени чушки и яйце

Продукти

Извара, печени червени чушки, сирене, 1 настъргано сварено яйце, орехи, зехтин, сол, чесън по желание (салатата се приготвя с грамажи на око, спрямо вкуса на готвача)

Начин на приготвяне

Смесваме в голяма купа изварата и нарязаното на дребно сирене. Разбъркваме ги добре с помощта на вилица. Прибавяме червените печени чушки, които предварително сме нарязали на ивици. Отново разбъркваме и прибавяме настърганото твърдо сварено яйце и нарязаните на ситно орехи. Подправяме на вкус със сол и зехтин. По желание може да добавим и малко чесън, тъй като е полезен в студените дни и предпазва от настинка и грип.


Четете още:

🔴 Ива и Велислава Костадинови - красивото лице на българския фолклор

🔴 ПЛИСКА – ВРАТА КЪМ НЕБЕТО

🔴 Може ли България да изчезне за 11 минути





Източник: 24 часа





Коментари

горе