Сипах няколко капки в шампоана - от суха, изтощена и с цъфтежи косата ми се преобрази! Здрава, жизнена, ефектът е поразителен!



В магазините се продават много видове шампоани за всеки вкус. Но често вместо обещания резултат (появата на блясък, гъстота, елиминиране на пърхот) ефектът отсъства. Добавянето на прости съставки към шампоана има различен положителен ефект.

Масло от розмарин

Маслото е ценено заради уникалните си свойства, които премахват различни проблеми на скалпа и косата. С постоянна употреба на масло от розмарин:





засилва храненето на клетките;
стимулира метаболизма във фоликулите;
укрепва корена;
почиства скалпа;
ускорява растежа на косата;
намалява сърбежа и дразненето;
облекчава пърхота.





Маслото е подходящо за суха коса, тъй като подобрява работата на мастните жлези. Маслото от розмарин се добавя към шампоана, защото има доказан лечебен ефект. Можете да направите това сами. В 10 мл шампоан се добавят 3-4 капки масло от розмарин.

Не трябва постоянно да миете косата си с такава смес. Първите 10 дни от процедурата се извършват ежедневно. След това идва почивка от 2-3 месеца. Само тогава продуктът ще бъде полезен.





Преди да измиете косата си, трябва да проверите дали сте алергични към маслото от розмарин. За това се прилага по 1-2 капки на ден върху чувствителната кожа на китката. Важно е да се види дали има някакви необичайни прояви. Ако те отсъстват, маслото е подходящо за измиване с шампоан.

Витамин Е

Предпазва косъма от изсушаване и съхранява лъскавината и еластичността му. Подобрява кръвообращението на скалпа, с което съдейства за нормален растеж на косата.

Предпазва корените на косата от действието на свободните радикали – антиоксидантна защита, с която ограничава косопада.

Благодарение на този компонент косата ви ще стане силна и гъста.

Също така този компонент спомага за блясък. Редовната употреба на витамин Е забавя процеса на стареене. Ако миете косата си с него, можете да спрете процеса на косопад.

Витамин Е се предлага на капсули в аптеката. В 10 мл шампоан се добавя 1 капсула, като предварително трябва да я разчупите. Капсулата се слага точно преди процедурата за измиване на главата, защото в противен случай изветрява и няма да има ефект. Още след първата процедура косата става здрава и гъста.





Масло от лимон

Лимоновото масло е нежелателно да се използва за тъмна коса много често, в противен случай тя губи цвят. Маслото обаче ви позволява да излекувате пърхота, да премахнете загубата на коса и цъфтежите. Процедурата е подходяща за блондинки. Твърде честото използване на етер от лимон може да допринесе за развитието на прекомерна сухота на скалпа, така че не прекалявайте.

В 10 мл шампоан се добавят 4-5 капки масло. Лимоновото масло трябва да се използва при всяко измиване с шампоан в продължение на 20 дни. Тогава е необходима почивка от 2 месеца, след което можете да продължите да използвате отново.


Четете още:

🔴 Жената, която даде органите на сина си, е втората майка на дъщеря ми – подари й живот

🔴 Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

🔴 Ива и Велислава Костадинови - красивото лице на българския фолклор





Източник: За Жената





Коментари

горе