Кой е с предимство (Снимка)



От време на време в Интернет се появява някоя снимка, която на пръв поглед не е нищо особено, но само за минути се превръща в сензация. Днес ще ви представим именно една такава снимка. На нея има две превозни средства и въпросът е много прост: Кой е с предимство? Оказва се, че хората са две противоположни мнения.





Един на пръв поглед доста елементарен казус успя да раздвои интернет пространството. Само раздвои – просто защото колебанията са между две МПС-та, пишат от actualno.com. Един от ползвателте на социална мрежа призова всички, които мислят, че автобусът трябва да мине пръв, доброволно да отидат да си върнат книжките – „там, откъдето са ги купили“. Което, разбира се, предизвика буря от коментари във Facebook и… разнообразни тълкувания и отговори на въпроса: Кой е с предимство? А вие как мислите?





Пътната маркировка се състои от линии, стрелки, символи и надписи, нанесени с боя или по друг начин върху пътното платно и пътните съоръжения. Пътната маркировка се използва за: създаване на организация на движението по пътищата чрез разделяне на платното за движение на пътни ленти; обозначаване на пътните съоръжения; информиране на участниците в движението, в т.ч. за направлението на пътя, за възможността за избор на посоки за движение, за наименования на населени места и други обекти и за посоките към тях, както и за даване на други необходими указания. Пътната маркировка може да се използва самостоятелно или в съчетание с пътни знаци, светлинни сигнали и други средства за сигнализация.





Пътният знак е символ, който има определено значение и има за основна цел да регулира движението по пътищата, създадени от хората. Всички пътни знаци са събрани в правилник за движението по пътищата, заедно с други правила и разпоредби. 






Четете още:

🔴 Обява: Търся си мъж, че не се търпи повече

🔴 Американка се премести от Ню Йорк в Гюешево, за да произвежда ракия (ВИДЕО)

🔴 Падна маската на Шапката - пръкна се Къци Вапцаров (ВИДЕО)





Източник: С кафето





Коментари

горе