Седмокласничка колабира и почина в междучасие във врачанска гимназия



 Ученичка от 7 клас във врачанското СУ "Христо Ботев" е починала по време на междучасие. Момичето колабирало около 9 ч. между първия и втория учебен час.

13-годишната ученичка отишла до близка закусвалня и си взела сандвич. Прибрала се в класната стая и щом седнала на чина си, пребледняла и се строполила на пода.





От учебното заведение веднага се обадили на спешна помощ, а фелдшерката на гимназията се опитвала повече от половин час да стабилизира детето, но без успех. Когато спешните медици пристигнали, детето вече нямало пулс и установили смъртта му.

Полицията веднага започна разследване на обстоятелства, довели до смъртта на ученичката. Нито една версия не е изключена, но засега все още събираме подробности за случая и часовете, предшестващи смъртта на момичето, казаха разследващите.





Очаква се и окончателното заключение на патоанатомите от врачанската болница.

От гимназията потвърдиха за смъртния случай на своята възпитаничка и помолиха за разбиране и етичност при отразяването на случая. "Взети са своевременно всички необходими мерки от наша страна, каза директора на учебното заведение Виктор Кръстев. - Уведомени са институциите, провеждат се разговори от специалисти. Психолози работят с учениците."





Според ученици от гимназията веднага след като се разбрало за смъртта на седмокласничката, по нареждане на директора Кръстев учителите им иззели телефоните, за да не могат да разпространяват новината за трагедията и да контактуват с медиите.

Шефът на школото отрече това да се е случило заради смъртта на седмокласничката и обясни, че е нормално практика в гимназията учениците да оставят джиесемите си по време на час.





Кръстев все пак призна, че искал да предотврати изтичането на информация преди родителите на починалото момиче да бъдат уведомени.

На трагедията реагира и кмета на Враца Калин Каменов, който написа в личната си страница във фейсбук: "Днес във Враца се случи трагедия. Съболезнования на семейството на починалото в училище "Христо Ботев" 13-годишно дете. Нека уважим скръбта на хората и шокът у ученици и учители!"






Четете още:

🔴 България се поклони пред Стоянка Мутафова (ГАЛЕРИЯ)

🔴 Наталия Симеонова се събира със стара любов

🔴 Почина наш известен музикант!





Източник: 24 часа





Коментари

горе