Икона на Пресвета Богородица "Чуваща молитвите"- за болни от рак, при семейни проблеми, при отчаяние





Чудотворната икона на Божията Майка "Чуваща молитвите" помага при лечение на рак и други заболявания. Към Нея се обръщат тези, които се нуждаят от бърза помощ. Можем да се молим за себе си и за други. Тя помага и в семейни и житейски дела. Ако сте изпаднали в отчаяние се обърнете към нея с молитва и скоро проблема ще се разреши.






Как защитава иконата?
Много чудеса са свързани с прекрасната икона на Богородица "Чуваща молитвите" в православната история.
Иконата на Божията Майка "Чуваща молитвите" защитава от злословия, при беди и в нужда. Тя помага в дома да няма конфликти, давайки добро разположение на духа на членовете на семейството.

За какво помага иконата?
На чудотворната икона "Чуваща молитвите" можем да се молим за лечение на ракови заболявания, болести на гръбначния стълб, при всякакви здравословни проблеми. Към Светия образ можем да се обръщаме с всякакви молби. Името на тази чудотворна икона говори, че всички, които искрено и се молят ще бъдат чути.






Молитва

О, Преблагословена Владичице, Приснодево Богородице, бързо Чуваща всички, които прибягват към Теб с вяра! Погледни от висотата на Твоето Небесно величие нас, които се прекланяме пред чудотворния Ти образ, и чувайки нашата смирена молитва, помоли Твоят Син и наш Бог да запази мира и благоденствието на нашата страна, да укрепи Православната Църква и да я запази от неверие, ереси и разкол. Избави всички, о Всеблага, които с вяра Ти се молят от греховно падение, от клевета на зли човеци, от беди, скърби и болести.





Дай ни дух на съкрушение, смирение на сърцето, чистота на помислите, изправяне на греховния живот и на съгрешенията ни; за да възпяваме в благодарност Твоето величие, да отидем в Небесното Царство и там с всички святи да прославим Пречестното и великолепно име на Троицата: Отец, Син и Светия Дух. Амин.






Празник на иконата

22 септември

В кои храмове се намира иконата
Чудотворната икона на Божията Майка "Чуваща молитвите" се намира в Зографската обител на остров Атон. От копията, направени от нея като чудотворни се прославили две икони. Едната се намира в храма Св. Николай в село Фасово, Киевска област, другата в Св.Николаевския събор, град Ашхабад, Туркмения.


Четете още:

🔴 Михаела Филева показа любимия си за първи път (МНОГО СНИМКИ)

🔴 Евтино! Сърбия и Северна Македония остават най-предпочитаните дестинации за празниците

🔴 Трагедията е огромна! Последни разкрития за смъртта на 3-годишния Алекс





Източник: Ретро





Коментари

горе