КОЛЕДА НЕ Е ПРАЗНИК НА ПРАСЕТО



Другата седмица е Рождество Христово. Вече целият фейсбук се вълнува…..от сърмите, подаръците и периодичната доброта, демонстрирана крещящо. Време, в което често се разочаровам от хората.





Естествено, стратегическите ни съюзници са търговци. Те са измислили Дядо Коледа, който е известен с това, че раздава подаръци. И втълпяват на тълпата, че Коледа без подаръци и Кока – Кола, не е никаква Коледа. А ние им се повлякохме по алчните сърца.





По-важно от това да купите подарък на детето си, е да му обясните за Рождество Христово, за Спасението, за добротата и необходимостта да помагаме на хората, да обичаме ближните си и да прощаваме на враговете си /аз това последното така и не го научих!/. По-важно от лъскавите кутии с фльонги под елхата е цялото семейство да се събере и да се радвате просто на присъствието си, да си споделите мечтите и да си простите греховете.





Елхата няма да ви донесе празнично настроение, ако вещите не ви осмислят живота. Много интелигентни и вярващи хора също се подлъгват по тази лудост. В магазините е като на Вавилонски пазар – тълпа, крясъци, блъсканици, пълнене на количките, вземане на заеми, за да изкараш празника и да купиш подаръци /колко трябва да ти е акъла да плащаш безумна лихва цяла година заради един ден!/.





А е толкова простичко – постни ястия, на другия ден по една пържола, прегръдки между близките, целувки на децата, отиване на църква и благодарност към Спасителя и Света Богородица. Всъщност това е, нали!

Елена Гунчева


Четете още:

🔴 Александър свали 70 кг за една година (ВИДЕО)

🔴 Сълзите не спират! Смърт почерни Алисия

🔴 На 16 декември имен ден празнуват...





Източник: СВОБОДНО СЛОВО





Коментари

горе