Студен душ срещу болезнен плексит  





Това е заболяване, което засяга предните клонове на гръбначно-мозъчните нерви след излизането им от междупрешленните отвори. Предпоставката за появата му е увреждането на сплитанията на тези нерви. В медицината те се наричат сплитове или плексуси, а тяхното възпаление – плексит.





Болестният процес може да увреди и мускулите. В зависимост от разположението на засегнатите места се различават шиен, раменен (брахиален), поясен и седалищен (кръсно-поясен) плексит. За един много прост, но в същото време ефективен метод на лечение разказва Светослав Ботев.






„Плекситът трябва да се лекува само с течаща вода, студена. Изглежда невероятно, но е факт. Аз съм се излекувал точно по този начин. Имах плексит на плешката.





Много неприятно, човек не може да се обърне, понякога дори дъх не може да си поеме както трябва. Изкарах цялата зима с тези болки, защото не знаех какво да направя. Като разбрах за този начин за лечение, започнах на чешмата. Тя при мен е удобна – мога да се наведа под нея и да пусна крана върху мястото. Може да е от кран, от душ или с маркуч, важното е да е на плътна струя.






Болният да се съблече като за баня и да започне да облива болното място и около него със струята. Времетраенето е около 30 секунди, докато човек усети, че му става студено и че мястото изстива. Процедурата трябва да се прави на всеки два часа през денонощието 10, 15, 20 пъти на ден, ако трябва, се повтаря.





Колкото повече се подлага човек на тази процедура, толкова по-бързо оздравява. Когато аз се лекувах, времето беше топло и за два дена ми мина", споделя Ботев.


Четете още:

🔴 БГ музика и багри в Хамбург

🔴 Герганчетата от Ню Йорк във Виена и София… Неповторими мигове

🔴 Прокуратурата и социалните се заемат с майката на отровените деца от Кардам





Източник: Ретро





Коментари

горе