По- здравословна от зехтина! Възможно ли е?



Студеният сезон е период на доминиране на грип и други вирусни инфекции. Именно в сезона на тежкото студено време лекарите съветват да обърнете специално внимание на полезността на диетата и нейното достатъчно калорично съдържание. По-специално, добавете към продуктите, които могат да повлияят на устойчивостта на организма към болести. Сланината е един такъв продукт.

Има много легенди за мазнините, погрешно вярвайки в тях, хората, изобщо не ги включват в диетата или пък съвсем ограничават употребата им. Днес ще ви разкажем тънкостите на проблема и ще разсеем всички митове за опасностите от мазнините .





Митове за опасностите от мазнините

Мазнините са чисти мазнини.


Да, мазнини. Но толкова ли е лошо? Това е вещество, без което в организма не се осъществява имунен отговор. А мазнините също са необходими за метаболизма на холестерола.





Мазнините са твърд холестерол.
Както всеки продукт от животински произход, мазнините съдържат холестерол. И това изобщо не е чуждо на телесните съединения. Той има важни функции, например мазнините участват в хематопоезата и формират основата на междуклетъчните мембрани.

Противно на общоприетото мнение, количеството на холестерола в мазнините не е толкова голям. Сравнете: 100 г мазнини съдържат от 70 до 100 мг холестерол, а в говеждия черен дроб - от 240 до 400 мг!





Важно е не количеството на холестерола, а неговият вид (лекарите отдавна са определили, че той е вреден и полезен), както и нивото на хормоналния баланс и метаболизма на холестерола. 

При мазнините, както с всеки друг продукт е важна мярката. Калоричната им стойност е очевидна: 770 kcal на 100 грама. Но мазнините са продукт с така нареченото „дълго съдържание на калории“, те бързо се усвояват, разграждат, като същевременно осигурява дълготрайно усещане за ситост.

Дневната норма на мазнини е 20–80 грама, в зависимост от нивото на човешка дейност. Помнете енергийния баланс : от гледна точка на отслабването, не самата храна, а количеството й!






Свинска мас и ръжен хлябне се комбинират !Дали? В тандем те имат благоприятен ефект върху храносмилането. Филийка осолена прясна свинска мас с чесън или лук на филийка хляб е вкусна превенция срещу грип . И какво усещане за мир идва от няколко такива сандвича ...

Разбира се, тази храна не е за вечерно хранене, за вечеря е по-добре да изберете нещо по-лесно.

Не можете да пържите в мазнина

Сега се пригответе! Учените от университет в Англия, въз основа на последните изследвания, заявиха, че свинската мас е по-безопасна мазнина за готвене от растителното масло! Ползите от нерафинираните маслинови, царевични и слънчогледови масла са очевидни, но само ако се използват сурови.





По време на пърженето в растително масло се отделят канцерогени в резултат на окисляване, чийто ефект върху организма е пряко свързан с повишен риск от онкология, заболявания на сърдечно-съдовата система и инхибиране на мозъчните функции. По-лошото е, че тези вещества са склонни да се натрупват в клетките и увеличават разрушителния си потенциал. Затова топлинната обработка при високи температури се извършва най-добре на гъсти мазнини.





Колкото и странно да звучи, но няколко парчета свинска мас със салата от пресни зеленчуци е най-добрият избор за диетата ви! Е, да се яде или да не се яде, разбира се, е избор на всеки.

Пожелавам ви добро здраве и вкусна храна и ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!


Четете още:

🔴 Желязната яйчена диета на Желязната лейди - легендарният режим за отслабване на Маргарет Тачър:

🔴 Пловдивчанката Силвена Роу: Можем да се самоубием, ако пием много вода!

🔴 Защо Калина остави бебето си и се самоуби?





Източник: За Жената





Коментари

горе