Тъжно! Месец няма кой да погребе Марио Трифонов



Той бе сред ярките пера в българската журналистика

Месец след като известният журналист Марио Трифонов бе открит мъртъв в дома си на 14 декември, той все още не е погребан. Тъжният край на 52-годишния мъж, който бе име в журналистиката и в светските среди, потресе мнозина. Тъжното е, че той няма и никакви роднини и затова над един месец не може да бъде погребан. 





Процедурата е в подобни случаи да се изчака един месец, ако не се появи негов близък, то тогава общината организира служебно погребение. Приятели на Марио Трифонов съобщиха във фейсбук, че сбогуването с него е утре, 15 януари, от 11 часа в столичния храм "Света Троица" на бул. "Константин Величков".

Разноските по погребението се поемат от общината, а колеги и приятели на журналиста поемат разходите за опелото в църквата.





Марио Трифонов бе сред ярките пера в българската журналистика. Роден е на 18 ноември през 1967 година в София. Работил е в телевизиите „Триада“, „Евроком“ и „7 дни“, в радиата „Атлантик“ и „NET“. Бил е главен редактор на дамските списания “BEAUTY“, „За жената“, „На живо“, на мъжкото „Mr. BiG“. Той списваше собствения си блог със закачаливото име „Шантиклер“ – дума, която се ражда през 30-те години на миналия век в Русе и е била използвана като шеговито намигване към всяка модна новост.





Автор е на женския роман „Най-добрата в играта“, в който пресъздава своите впечатления от света на списанията и модата.

За съжаление последните няколко години са били доста мъчителни за Марио Трифонов. Останал без работа, той отчаяно търсил варианти да започне отново някъде да пише. Други споделят, че бил в депресия, а напоследък имал и проблеми със сърцето и месец преди да почине бил в болница.





Дни преди да бъде намерен мъртъв, е починало и любимото му куче, с което били неразделни. Нежна душа, талантлив писател, невероятен журналист, прекрасен човек - точно така ще го запомнят тези, които го познаваха. Някои от тях имат съмнения, че Марио Трифонов сам е сложил край на живота си, а други смятат, че си е отишъл от недоимък и е получил разрив на сърцето.


Четете още:

🔴 Хекимян прави годеж

🔴 Краси и Паулина от "Фермата" си свиха любовно гнезденце - ето къде (Снимки)

🔴 Внучката на Тодор Колев отива на съд!





Източник: flagman





Коментари

горе