Д-р Антонио Душепеев спаси живота на родилка, а понесе най-голямото унижение в живота си



Публикуваме без редакция материала на "Флагман", който представя по различен ъгъл драмата с д-р Душепеев.

Д-р Антонио Душепеев, началник на АГ отделение в УМБАЛ Бургас, понесе вчера едно от най-големите унижения в кариерата си, пише Флагман.

Родилка го обвини пред цялата страна, че е „касапин, който е отрязал матката и яйчниците й“, а самият той попадна в ситуация, която е крайно обидна за всеки един лекар. Още повече за специалист с неговата професионална биография, която до този момент бе безупречна. 





Д-р Душепеев има своите особености в характера, но едно не може да му се отрече – страхотен професионалист, който е спасил живота на хиляди родилки.

Не така обаче смята 26-годишната Ирина Димова, която изпрати екип на сеирджийското предаване „Съдебен спор“ в кабинета му.





Ирина се появи в студиото на шоуто, ронейки сълзи и обяснявайки как от 28-ми май м.г. нямала нито един спокоен ден. Тогава родила третото си дете, но операционно била премахната матката и яйчниците й, а освен това пострадал и пикочният мехур.

В студиото на „Съдебен спор“ бургазлийката плаче, но на кадрите, които предаването разпространи от кабинета на д-р Антонио Душепеев, Ирина е освирепяла, готова е да разкъса.





Тя го обвинява, че не е искал писмено съгласие, за да отстрани органите й, а докато д-р Душепеев се опитва да обясни, Ирина Димова крещи зад кадър с друг странен въпрос: „Искам да знам защо са ми преливали 4,5 литра кръв!“. Оказа се, че била в реанимация, въпросното преливане е спасило живота й.

Началникът на АГ отделението спокойно се опитва да обясни, че това е била трета операция за Ирина. Месец преди термина е започнала да кърви обилно и плацентата се е отлепила.

Самият той бил извикан по спешност към екипа. “Нямаше време за губене. Става въпрос за голяма кръвозагуба за много кратко време. Необходими бяха бързи решения“, обяснява д-р Антонио Душепеев решението да не се търси писмено съгласие от родилката или нейните близки за отстранването на органи . Той прави и важното уточнение: Пикочният мехур не е срязан, а се е скъсал при раждането.





Категоричен е, че контактът с пациентката след раждането бил непрекъснат и никой не е скрил от нея, че е оперирана, както тя твърди. Ирина прекарала повече от 10 дни в болницата, за да се възстанови напълно.

Тя обаче настоява на своето, нарича лекарите „Оператори“ и настоява да разбере „Кой оператор я е срязал“.

Д-р Антонио Душепеев е категоричен, че действията, които е предприел екипа, са спасили живота на майката и бебето. Същото потвърждава и компетентно лице в студиото на предаването, което се опитва да обясни на Ирина, че в нейното състояние в 90 % от случаите се губи живота на бебето, а в 50 % на майката.





„Това беше една от най-сложните ситуации в моята професия“, допълни д-р Антонио Душепеев.

Ирина обаче е категорична – ще съди лекаря. В „Съдебен спор“, чиито решения нямат правна тежест, тя настояваше за 100 хил.лева обезщетение. Вероятно подобен ще е гражданския иск и в съда.

След излъчването на предаването стотици родилки от региона застанаха зад д-р Душепеев. „Уникален човек и професионалист. Тази жена трябва да е благодарна, че е спасил нейния живот и този на детето й“, пише Ваня Н. в най-голямата група на бургаските майки.





За по-малко от 24 часа там има 440 коментара и над 90 % са в подкрепа на д-р Антонио Душепеев (ВИЖТЕ ТУК).

„В 4:30 часа сутринта му се обадиха по спешност да дойде и да ме оперира и точно след 15 минути беше в болницата. Спаси моя живот и този на детето ми, без изобщо да ме познава, нито да ме е лекувал“, споделя Анета К. от Бургас.

„Аз родих точно преди 1 година при д-р Антонио Душепеев и благодарение на него съм жива. Добър професионалист и хуманен лекар. Тази жена трябва да му е благодарна цял живот, а не да го унижава“, допълва друга бургаска майка.


Четете още:

🔴 Край на стипендиите за ромчета при успех над 3,50. Дискриминация е!

🔴 Младеж от Първомай събра приятели, почистиха заедно мизерията край Марица

🔴 Азис: Марш от моя Инстаграм!





Източник: Petel





Коментари

горе