Отказах да свиря втора цигулка



Аз бях любовница на женен мъж. Връзката ни продължи повече от четири години. Няма да се извинявам или обяснявам, защото това е просто поредната банална история. В началото на отношенията ни Асен скри от мен, че е женен. Истината изплува на повърхността, когато година по-късно забременях. Тогава той ми призна, че има съпруга, с която живее само заради децата. Е, както се очакваше, любовникът ми каза, че обича единствено мен и веднага щом децата пораснат, ще се разведе с жена си. Страхувайки се, че повече няма да забременея, реших да запазя бебето. Нещо повече, Асен обеща да признае детето и да ни помогне. За щастие не ме измами и днес синът ми носи неговата фамилия. Общо взето всичко би било наред в отношенията ни, ако не бях осъзнала, че когато заговоря за бъдещето, той ме моли да изчакам, кълне ми се в любов и укорява съдбата, която не ни е запознала много по-рано. Обикновено всички разговори свършваха така.





Имаше и друга неприятност. Практически ние не излизахме никъде заедно, защото любовникът ми се страхуваше, че жена му ще разбере за нас и ще последват скандали, а това щяло да травмира децата му. Асен никога не водеше сина ни на разходки. Само веднъж, когато отидохме на почивка за две седмици, той постоянно се оглеждаше, дегизираше се, слагаше шапка с голяма козирка и през по-голяма част от времето си стоеше в стаята. Непрекъснато ме уверяваше, че щом децата му пораснат, ще говори с тях, а после ще се премести да живее при нас. Разбирах, че всичко това е много глупаво, но го обичах и не исках той да се чувства зле. В крайна сметка имах обещанието му за развод, само трябваше да почакам. Знаех, че не му е лесно да се разкъсва между две семейства и уважавах факта, че съвестта му не му позволява да изостави нито мен, нито законната си съпруга.





Муж, жена, любовница

Вероятно още щяхме да се влачим така, ако един ден не ми се обади жена му. Нарече по ме име, говори спокойно, дори бих казала възпитано. Тя искаше да ме помоли да готвя диетично, защото, както се оказа, любовникът ми имал хронично заболяване на стомаха (не знаех това). И всеки път, когато вечерял с мен, след това получавал жестоки болки. Съпругата му ми даде някои здравословни рецепти и ми каза, че при нужда винаги мога да се обърна към нея за съвет. Останах шокирана! Не защото стомахът му не беше в ред, а защото тя ми се обади, за да ми разкаже за здравословните му проблеми. Няколко дни се мъчех да обмисля този факт, а по-късно й позвъних да си поговорим. От разговора ни разбрах, че от самото начало е знаела за връзката ни, дори и за обстоятелството, че имаме дете.





Съпругата му ми каза, че не го задържа, готова е веднага да му даде развод, но Асен не искал. Децата нямали нищо общо с решението му, тъй като били вече големи, а самата тя е независим човек. Освен това като цяло била доволна, че мъжът й имал порядъчна любовница и не скитал с разни уличници. По-добре да е с мен, отколкото да поддържа случайни отношения, които ще се отразят на здравето му. Нещо повече, тя добави, че съпругът й и мой любовник, е мил и добър човек, когото обича, уважава и цени. Щом можел да издържа две семейства, нямала нищо против нас. Всичко това съпругата на Асен ми го каза спокойно, без истерии, обиди, гняв и недоволство. Скоро след разговора ни, бях обхваната от възмущение.





През цялото време си мислех, че жена му не знае за връзката ни, усърдно пазех спокойствието на семейството му, вярвайки в собственото си великодушие. Оказа се обаче, че ситуацията е съвсем различна, Асен отдавна е можел да ги напусне и да се ожени за мен. Ясно е, че след диалога, който проведох със съпругата му, се опитах да изясня отношенията ни и с любовника си. Както винаги той се опита да се измъкне, намеквайки, че нито едно от двете му семейства няма да се справи без него. Оттогава винаги, когато идваше у дома, си представях, че жена му знае, че е с друга. На всичкото отгоре му беше забранено да яде вкъщи. Мисълта, че после се връщаше при съпругата си и й разказваше как се развива синът ни, направо ме съсипваше. Но все пак Асен беше наистина мил и добър и аз го обичах. С него бях в безопасност.

Муж, жена, любовница





Що се отнася до чувствата ми към жена му, бях объркана. Не знаех дали да я уважавам или презирам. Трябва да си силен човек, за да приемеш подобен начин на живот. Накрая нервите ми не издържаха и реших да я посетя във фирмата, в която работи, уж по бизнес. Както очаквах тя се оказа интересна, властна и най-важното - по-възрастна от мен. Щом ме забеляза, се усмихна напрегнато - разбрах, че ме разпозна. Обърнах се и си тръгнах. Същата вечер казах на любовника си, че все още го обичам, но за да бъдем нормално семейство, трябва да стана негова съпруга. Оставих го сам да вземе избор, в противен случай все едно живеем в харем - по-възрастна съпруга, по-млада съпруга…. Въпреки че Асен се разстрои, продължавам да държа на позицията си. Жена с достойнство съм и отказвам да свиря втора цигулка.


Четете още:

🔴 Д-р Антонио Душепеев спаси живота на родилка, а понесе най-голямото унижение в живота си

🔴 Край на стипендиите за ромчета при успех над 3,50. Дискриминация е!

🔴 Младеж от Първомай събра приятели, почистиха заедно мизерията край Марица





Източник: lichna-drama





Коментари

горе