Чесън и вода бори куп болести от отслабване до високо кръвно, болни стави и кръвни съсиреци



Писали сме много статии относно полезните свойства на чесъна- това е ясно на всички вече, но днес ще ви дадеме една рецепта, която многократно засилва действието му.





Почти всеки знае за ползите от чесъна, въпреки че най-вече си ги спомняме, когато става въпрос за укрепване на имунитета или борба с настинка. Други полезни свойства на чесъна са по-малко известни, но днес няма да ви обременяваме с тазо информация ...

чеснова тинктура





Само 2 скилидки от този естествен антибиотик, смесени в чаша топла вода, могат да ви спасят от цял ​​куп болести. Трудно е да се повярва, но тази проста рецепта работи, но днес ще ви кажем как да се възползвате напълно от лечебната й сила

 

Чеснова вода

Ето как правилно да приготвяте чеснова вода, с която ще забравите за всякакъв вид заболявания

чеснова тинктура





СЪСТАВКИ

2-3 скилидки чесън
3 филийки пресен лимон
3-4 капки зехтин
1 чаша топла вода





ПОДГОТОВКА

Обелете скилидките чесън и ги нарежете на малки парченца. Сложете нарязания чесън в подходящ съд. Добавете няколко парчета лимон и 3-4 капки зехтин.

Нека се повари за 15 минути.
Щом изстине, незабавно изпийте.

Възниква въпросът: защо рецептата за тинктура от чесън включва тези два продукта? Чесънът е един от най-добрите антимикробни средства, той ефективно почиства съдовете, стомаха и изхвърля паразитите. Лимонът пък подхранва тялото с витамини, разтваря добре шлаките, стимулира изгарянето на мазнините, подобрява тена.





чеснова тинктура

Високото съдържание на калий в лимонът укрепва сърцето, има благотворен ефект върху мозъка и нервната система, също така се наблюдават и много плюсове за храносмилателната система. Употребата му подобрява функционирането на черния дроб, стимулира производството на ензими и също така разрежда масните деша в жлъчката.

чеснова тинктура

С редовното използване на чесновата вода намалявате риска от сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт. Чесновата вода помага за разреждане на кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Също така помага за понижаване на кръвното налягане и нормализиране нивата на холестерола.





чеснова тинктура

Здравните ползи от ежедневната употреба на чеснова вода също включват: повишена устойчивост към инфекции, намаляване на болката в ставите, подобряване на функционирането на черния дроб и бъбреците.

чеснова тинктура

Тъй като тинктурата на чесъна има силен ефект върху тялото, не се препоръчва да я пиете всеки ден. Пиенето на 1 чаша от тази тинктура 2 пъти седмично е достатъчно, за да се възползвате напълно от лечебната й сила.

чеснова тинктура





Най-добре е да пиете чесновата вода сутрин 30 минути преди закуска. Ако понастоящем приемате лекарства за понижаване на кръвното налягане, не пийте вода от чесън без да се консултирате с лекар, тъй като тя допълнително намалява налягането и разрежда кръвта.

Няма как да не отбележим, че чесновата тинктура също е много ефективна за бързото унищожаване на коремните отлагания, стимулира метаболизма, помага за по-бързо изгаряне на калории, потиска апетита.

Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са на разположение през цялата година.  


Четете още:

🔴 Климатологът Рачев обяви голяма аномалия и прогнозата си за февруари и март ВИДЕО

🔴 Македонецът, внасял италиански боклук у нас: Носим само в България, у нас е забранено

🔴 Германия: краят на златните години





Източник: За Жената





Коментари

горе