Васил Божков към феновете на Левски: Борисов не ми вдига, идете му на гости 5000-10 000



Бизнесменът Васил Божков е заявил на фенове на Левски, че клуба го чакат тежки дни, ако мине предложението за промени в Закона за хазарта, за което се заговори в края на седмицата.

Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6-има депутати в парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор". В момента големите лотарии в България са две - "Национална лотария" и "Лотария България". И в двете мажоритарен собственик е именно Божков.





Срещата между Божков и привържениците, което беше инициирано от ръководството на "сините", започна в 12:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и продължи близо два часа.





На нея са присъствали още изпълнителният директор на "сините" Павел Колев и финансовият директор на "Нове холдинг". Божков е поискал подкрепа от привържениците, след като стана ясно, че бизнесът му е застрашен.

"Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира. Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец.





Разберете, че положението е много тежко. "Главболгарстрой" и "Виваком" всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни", заявил Божков, цитиран от "Спортал".

Бизнесменът призовал сините да се срещнат с премиера Борисов, защото на него не му вдига телефона. Борисов подкрепи предложението на Валери Симеонов преди няколко дни.





"Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите", заявил Божков, но без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.

Божков казал още, че почти бил договорил Ивелин Попов. "Да. Лично аз водех преговори с него. Той се съгласи да играе в Левски, но има проблем с руския му клуб", казал бизнесменът.





Все още нито една от фракциите на Левски не е обявила своята позиция по темата. В следващите няколко дни запалянковците ще обсъждат помежду си как да реагират и отново ще се видят с Божков, като това трябва да се случи в сряда. Най-вероятно мястото ще е същото, като това днес - стадион "Георги Аспарухов".






Четете още:

🔴 Антъни започна 2020 г. с победа и топвреме

🔴 Заплата 1500 лева, а отново има проблем с набирането на кадри

🔴 Възрастен мъж на ръба на отчаянието: 195 лева лекарства, 200 лева пенсия!





Източник: offnews





Коментари

горе