Истинска ли е лотарията? Страх че не плащат сви търкането на талончета



Епидемията от масово търкане на "талоните на късмета" започна да заглъхва в синхрон с увеличаващите се обвинения срещу собственика на частните лотарии Васил Божков.

"Мераклии за лесни печалби винаги ще има, но сега все повече от дежурните купувачи надават ухо на слуховете, че дори да ударят нещо, няма да има кой да им го плати", обясни пред "Марица" продавач в един от пунктовете на веригата "Лафка".  Проверка на екипа ни показа, че за три часа там се появи само един купувач на лотариен билет. Преди се е случвало по няколко души да висят на опашка, за да вземат заедно с кафето или цигарите и талонче за търкане, призна мъжът зад щанда.  





Негов колега заяви, че в неговия пункт оборотът е паднал драстично с 80 на сто. Според наблюденията му отливът е най-голям сред по-младите, докато възрастните хора по-често продължават да си пробват късмета. "На всеки обяснявам, че няма никакъв риск да не си вземе малките печалби, които се изплащат в пункта, но въпреки това недоверчивите са все повече", признава продавач от друг търговски обект. Според него в първия момент е имало вълна да се търка за последно, но после са плъзнали опасенията, че лотарията може да е измама, както се чувало и от прокурорските изявления.





„Аз лично не търкам, защото не вярвам, че има нещо отдолу. Според мен скандалът с Васил Божков няма да накара запалените по лотарията да си купуват по-малко“, казва Нино Николов, който е влязъл за цигари. „Не разбирам защо се търка, не го намирам за нормално“, допълва пенсионерката Елена Попчева. Младата дама Димитрина Ботева смята, че изкушението да си пробва късмета може да доведе до опасна зависимост. Затова и очаква да се забранят рекламите на лотариите по телевизиите. 





„Забелязал съм, че най-пристрастени от съседите ми към талончетата са хората, които са най-бедни, но така положението им става още по-тежко. Аз си взимам много рядко само по празници. Бих купувал по-често, ако бях сигурен, че парите отиват наистина за българския спорт", разсъждава 47-годишният Румен Цветанов.





„Не се притеснявам, че няма да ми изплатят печалбата, защото никога не съм печелила повече от 10 лв.“, казва през смях Петя Данаилова, която беше отишла до будката специално за да си купи едно билетче.

"Лотарийните талони бяха най-вървежната ни стока, сега от цигари и кафе няма как да направим такъв оборот", обобщи пък един от продавачите в центъра на Пловдив. 






Четете още:

🔴 Евгени Боянов, мениджър на Стоянка Мутафова: Липсата й е огромна!

🔴 НАРЪЧНИК ЗА БАБИ

🔴 Температурите падат с 30 градуса





Източник: Марица





Коментари

горе