Детето което изправя публиката на крака в цял свят - Виктор Владков



В края на миналата година – Виктор Владков изправи на крака публиката в една от най-известните музикални зали в света- „Карнеги Хол“. Виктор имаше честта да участва в световния галаконцерт на победителите от „Golden Classical Music Awards“. След като спечели няколко международни конкурса в Европа Grand Prize Virtuoso в Лондон, Залцбург, Париж и Виена, казанлъшкият клавирен виртуоз покори и Америка.






Когато бил на 4 години , Вики споделил с родителите си, че обича музиката и иска да свири на пиано. Те обаче се отнесли с недоверие към желанието му. Майката на Виктор разказа, че един ден когато го прибирала от детската градина, той й казал, че си е записал час при музикалната педагожка Елена Юлиянова.
,, Останах изключително изненадана и ми стана безкрайно неудобно ,че до този момент се бях отнесла несериозно към неговите желания и разбира се го доведох на първата среща с г-жа Юлиянова, която никога няма да забравя, защото тя каза ,,О, но аз съм си помислила, че той е момиче, малък е за пиано, моля Ви доведете го догодина. Но на вратата , когато вече излизахме – той я погледна, тя срещна погледа му и каза, моля Ви върнете се – това дете гледа много умно и мисля, че ще стане музикант,, – разказва майката на Виктор – д-р Кети Маналова .
Виктор свири непрекъснато на пиано . Разбира се като всички тинейджъри обича компютърните игри, конструира, кара ски и колело, играе тенис. Но за него музиката е най-голямото удоволствие .







,,За мен музиката е начин, по който аз мога да изразявам своите чувства и емоции и в зависимост от моето настроение и емоции свиря различни произведения. Щастлив съм, че съм открил своя талант в по-ранна възраст и също,че съм се срещнал с такъв талантлив педагог. ,, – споделя отличникът от казанлъшката Математическа гимназия







Истинско удоволствие е да се работи с Виктор, казва неговата преподавателката по пиано.
,, Когато в едно умно и талантливо дете, в една ярка личност, какъвто е Виктор Владков поне за мен се съчетават отлични музикални способности, умножени на упорит труд и голяма любов към изкуството, музиката и пианото , успехът не закъснява.,, – категорична е Елена Юлиянова .







А Виктор продължава да върви с труд и талант по своя творчески път – вече има спечелени повече от 100 награди от национални и международни конкурси .

 Лауреат на големите годишни награди на фондация ,, Енчо Керязов “ и фондация ,, Димитър Бербатов “ .



Четете още:

🔴 Най-много чудеса за здраве се случват в манастира на Свети Мина

🔴 Община Кърджали ще изгради покрив на къща, за да не отнемат социалните и 4-ото дете на бедно семейство

🔴 Боян Савов: Всеки може да живее на село с 0 лв. инвестиция, стига да иска





Източник: bodliirozi





Коментари

горе