Трифонов учреди новата партия и обеща: Политическата измишльотина ще приключи



Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. Това заяви Слави Трифонов при учредяването на новата партия "Има такъв народ". Преди това Трифонов и неговите съмишленици учредиха партията "Няма такава държава", но съдът отказа да я регистрира.

"Според мен това събрание е бис. Толкова им харесва да учредяваме партия, че това е бис. Това, което направиха, е да ни извикат на бис, за да се настървим още повече. Благодаря ви, че сте тук", заяви Слави Трифонов на събранието, на което присъстваха 808 делегати. Трифонов бе избран за Председател на ПП "Има такъв народ".





"Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам „ние“. Напоследък се наслушахме, последните 10 години на „аз“. По-важното е „ние“, защото това е отборна игра. И една от основните цели, които ще направят България по-красива, по-добра, по-спокойна, по-успешна, е да се създаде общност. С този референдум се изправихме срещу политическата система, която е самодоволна и иска да се възпроизвежда още дълго време, но това не е възможно, защото отсреща стоят нормални хора, които не го желаят това. Моите колеги са много емоционални, аз съм практичен. Това е един практичен ход. Благодаря ви, скъпи съмишленици, че сте дошли тук 808 души. Това е един практичен ход, който ще промени политическата система. На референдума 2 милиона и половина поискаха конкретни промени. Ние с вас имаме правото да създадем този политически продукт и да се борим за тези 2 милиона и половина, които искат да се променят нещата. И ние ще го направим. Вие вече участвате в това. Не защото имаме емоции, а защото такава е логиката. Не знам дали сте емоционални, какви са ви мотивите, но вие участвате в нещо логично", заяви Слави Трифонов.





"Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент. Аз и вие създаваме инструмента, който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания – мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избори и още неща, които ги пропусна Конституционния съд, тоест ги забрани, но те така или иначе ще се случат. Благодаря ви, че сте тук. За втори път се случва това нещо, ако трябва ще се случи и за трети, ще се случи и за четвърти.. ще се случи по какъвто и да е начин. Както казва Краси Радков - „не можеш да спреш гората да се разлиства“. Благодаря ви, че сте тук и вярвам, че сме на прав път и заедно с вас ще направим нещо, което ще ни остави в историята. Благодаря ви", завърши Трифонов.





Останалите членове на Изпълнителния съвет са:

Тошко Йорданов – зам.председател; Ивайло Вълчев – зам.председател; Виктория Василева – главен секретар; и членове: Александър Вълчев, Драгомир Петров, Филип Станев.

Избрана е Арбитражно-котролна комисия в състав: Иво Атанасов – Председател; членове: Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов, Румен Попов.

Трифонов учреди новата партия и обеща: Политическата измишльотина ще приключи

Трифонов учреди новата партия и обеща: Политическата измишльотина ще приключи





Трифонов учреди новата партия и обеща: Политическата измишльотина ще приключи

Трифонов учреди новата партия и обеща: Политическата измишльотина ще приключи


Четете още:

🔴 Стив Ханке: България ще последва съдбата на Гърция, ако...

🔴 Коронавирусът вече е в България? Пациент е изолиран в болница

🔴 Диетата на Милица Гладнишка сваля 9 кила за 2 седмици





Източник: fakti





Коментари

горе