Божията майка излекува момиче с болно сърце



Свидетелство за чудотворно излекуване на дете разказва "Монитор". По традиция на втория ден на Великден над Бачково с литийно шествие се изнася иконата на Богородица. "Чудотворната икона на Света Богородица спаси моята внучка Яница, която оздравя напълно. Лекарите я държаха 3-4 часа на операционната маса, за да преценят, че детето е напълно здраво и няма нужда от хирургична интервенция", разказа Янка Русева от старозагорския град Раднево.

На втория ден на Великден тя и вече порасналата й внучка Яница за поредна година бяха в Бачковския манастир, за да се помолят отново и да благодарят за стореното чудо на Божията майка. Янка и до днес вярва, че именно Света Богородица навремето ги е спасила от тежката болест.





Преди около 10 години 6-годишното момиченце имало проблеми със сърцето. След многобройни изследвания докторите преценили, че детето има спешна нужда от поставяне на стентове на сърцето. „Преди операцията заедно с Яница бяхме тук и се помолихме пред иконата на Света Богородица. Помолихме се само за здраве. Да се оправи детето и да няма никога повече проблеми със сърчицето”, разказа Янка Русева. След това семейството заминало за София, където трябвало да бъде направена операцията. Ле­­ка­рите упоили момиченцето и то вече било на операционната маса, но операция така и не била извършена, разказа още бабата.





„Когато я сложили на операционната маса, я държали под упойка 3-4 часа, а когато я изкараха, нямаше никакви стентове. Тогава доц. Арнаудов от Трета градска болница ни каза, че това му се случва за първи път в живота. Обясни ни, че докато детето е било под упойка, артериалното й налягане е било напълно нормално. Затова не се е наложило да се оперира детето. Оттогава внучка ми е напълно здрава”, говори Янка Русева. Внучка й Яница, която е кръстена на баба си, казва, че не помни почти нищо от случилото се преди 10 години. „Помня само, че бяхме тук при иконата в Бачковския манастир и се помолихме за здравето ми. Друго не си спомням, но вече толкова години съм жива и здрава”, се смее тийнейджърката.

„Не идвам за първа година. Вярвам в силата на иконата. За здраве се моля. Господ здраве да ни дава”, казва и Спаска Миланова. На опашката пред храма са и Гюрга Вълчева от Пловдив и двамата й внуци. Жената обяснява, че се е обърнала към вярата преди 13 г., когато открили тумор на костта на 5-годишния й тогава внук Петър. Той е вече младеж на 18 г. и е напълно излекуван. „Здра­вословният проблем на внучето ме обърна към вярата. После чух за иконата и започнахме да идваме. Оттогава всяка година сме тук и участваме в литийното шествие. Тази година, понеже много ме болят краката, мислех да не идвам, но Петър ми се обади и сме тук отново. Навремето намерихме подходящия лекар и детето се излекува, но и лекарите са Божи чеда”, казва Гюрга.

До Петър е и първата му братовчедка Александра Вълчева, на 11 г. Тя също има своя разказ за чудотворната икона. Преди време Алекс и семейството й живеели в Канада. Момиченцето много искало да има братче и баба й я довела да се помоли пред лика на Божията майка. „Сега вече се върнаха окончателно в България, но тогава ни бяха на гости. И детето ми каза: „Бабо, аз се помолих да си имам братче и то се случи”, разказва Гюрга. Бебето обаче се родило с алергия към млечните продукти и вчера 11-годишната кака отправи молитва към Света Богородица да излекува малкото й братче.

„Стотици вярващи са намерили изцеление за проблемите си с искрена молитва пред иконата. Един­ственото условие е да влизат с чисти сърца в църквата и да нямат скрити помисли”, твърдят монасите от Бач­ковската света обител.

За друг пример на чудодейно изцеряване на болна от рак жена разказа вчера отец Михаил от манастира. „Жена беше болна от рак и дойде тук със сълзи на очи, защото вече имаше разсейки в тялото си. Беше дошла със своите близки, които ме призоваха да се моля”, обясни монахът. Всички отишли в местността Клувията, където иконата е била открита, и се молили за здравето на болната. Когато отишла в болницата за операция, лекарите установили, че туморните разсейки са изчезнали.





Обителта влиза в социалните мрежи

Светата обител над село Бачково ще има свой сайт и страници във Фейсбук и Туитър. Това обя­­ви вчера временният игумен на манастира отец Симон. Той уточни, че идеята е всеки мирянин да има достъп по интернет до богатата манастирска биб­лиотека. Всички старопечатни евангелия и ценни ръкописи ще бъдат дигитализирани и качени в сайта на манастира, зая­ви отец Симон. По думите му предстои да се ремонтира и църквата към манастира, която се нуждае от поп­равка на покрива и реставрация на ценните стенописи и икони. Новият игумен на Бач­ковската обител има идея да бъде издадена и книга за чудесата, извършени от иконата на Божията майка.





Носят иконата на ръце 6 километра на ръце до Клувията. Над 6 км в едната посока вървят миряните към местността Клувията над Бачковския манастир, където е намерена светата икона. Те се редуват в носенето на ръце на лика на Божията майка, като се вярва, че всеки, носил иконата, през годината ще бъде здрав и ще има късмет и благоденствие в делата си. Затова тези, които са по-слаби и не могат да участват в носенето, се опитват да я докоснат и да измолят здраве за себе си и близките си. „Три казана с агнешки курбан, което е над 150 кг, сме приготвили за над 1000 вярващи. Някои хора минават и по три пъти и пак курбанът стига за всички”, казват от манастирската кухня. Преди обаче курбанът да бъде раздаден, монасите правят водосвет за здраве в местността Клувията.


Четете още:

🔴 Джоко Росич махнал на приятели, преди да издъхне

🔴 Какво се случва с 250 000 българи на Острова след Brexit

🔴 Доста случайни хора попадат начело на държавата





Източник: Здравница





Коментари

горе