Вътрешният министър Младен Маринов с разкрития за екшъна в Горна Оряховица - простреляният охранител вероятно е с психическо разстройство



Вътрешният министър Младен Маренов отговаря на журналистически въпроси в кулоарите на парламента. Основна тема на питанията са акциите на полицията и жандармерията, под ръководството на прокуратурата, срещу битовата престъпност.

Той изнесе и последни новини около екшъна в Горна Оряховица. Там униформен извади пистолета си простреля буйстващ охранител. Ченгетата били повикани от бащата на ранения мъж.

"Получава се искане за съдействие от екип на Спешна помощ през телефон 112. В същото време такъв сигнал постъпва и от родителите на въпросното лице. Колегите са реагирали незабавно. Отивайки на място на деветия етаж виждат лице, което има нож в себе си и е в явно раздразнено състояние.





Колегите правят всичко възможно да успокоят лицето, за да контролират ситуацията. В този момент той ги напада с ножа. Колегите са действали изключително професионално, като това е станало и пред погледа на служителя на "Бърза помощ"", коментира Маринов случката от Горна Оряховица, при която полицай простреля буйстващ в дома му охранител.

"Лицето е настанено в болница, без опасност за живота. Раните му се обработват. Най-вероятно е някакво психично разстройство. Явно лицето е било в състояние, което го е направило раздразнителен, включително и срещу служителите на МВР", допълни вътрешният министър.





Той уточни, че на място са и прокурорът на Горна Оряховица, както и следствените органи на местното полицейско упревление.

"При такива мероприятия са получава разнородна информация, включително и за лица, които искат да предизвикат безредици. Има издадени заповеди на кмета на Столична община за утрешния "Луковмарш" и ще спазим разпоредбите. Имаме комуникация с партньорите, те извършват своите проверки, ние нашите", заяви Маринов за провеждането на утрешния Луковмарш по столичните улици.






Четете още:

🔴 Бойко Борисов: За стотен път ще кажа, че нито имам къща, нито имам имот в Барселона (ВИДЕО)

🔴 Жена избяга в манастир - ужасена е, че бившият й мъж педофил ще й открадне децата СНИМКИ

🔴 Баба Ванга: Утре в 22:02 часа ще се случи чудо!





Източник: pik





Коментари

горе