Важно за всички българи в Испания и Италия! Ще могат ли да се върнат?





От 24 часа във вторник въвеждаме ограничителни мерки за полетите от Италия и Испания. Даваме възможност на наши сънародници да се приберат в понеделник и вторник. Това е уведомление до авиокомпаниите. Ако някой не иска да бъде поставен под карантина, да не пътува.

Има организация с "България еър", да осигурим полети до Италия и Испания. Няма да оставим наши сънародници в чужбина, още повече, че трафикът с коли и лични превозни средства, става все по-труден", допълни той.






По отношение на сухопътния транспорт, България е коридор между Европа и Близкия Изток. Група от тежки превозни средства ще бъдат конвоирани. Целта е за определен период от време те да напуснат пределите на страната, говорим за транзитния трафик, заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на извънредния брифинг на правителството в Министерски съвет.






"В постоянен контакт сме с колегите от Хърватска, Словения и Сърбия. Оттам тръгва трафикът от Италия. В момента няма български камиони, които да са в Италия.

Хърватите ескортират, чух се с вицепремиера на Сърбия, транзитът на този етап също е осигурен. Важното е да подсигурим доставките на стоки за България и свободното преминаване на трафика за Турция.






Желязков посочи промените и при вътрешния транспорт.

"Днес се обсъдиха мерките, които ще се вземат в БДЖ. На този етап не предвиждаме редуциране на влаковете. Така ще осигурим възможност на пътниците да пътуват в сред с по-голямо санитарно отстояние. По отношение на автобусния транспорт, тази седмица ще направим оценка от нуждите за редуциране на транспортната схема", завърши министърът на транспорта.


Четете още:

🔴 Кирил Домусчиеви и съпругата му са с положителни проби за COVID-19

🔴 ЗАЩИТА ОТ КОРОНАВИРУСА И ДРУГИ ГРИПНИ ВИРУСИ

🔴 "Александровска" върна дарението с условие, не дели пациентите





Източник: glas





Коментари

горе