Миролюба Бенатова: Да, доброволец съм. Изненадана съм, че общината го оповести



Дълги опашки от чакащи за пенсиите си възрастни хора провокирали журналистката Миролюба Бенатова да се запише като доброволец към общинска дирекция по аварийна помощ и превенция. Името й бе оповестено от институцията, а тя бе неприятно изненадана от това.





"Малко съм изненадана, че тази информация е съобщена от общината. Това е работа, при това сериозна", каза пред "24 часа" Бенатова. Въпреки официалната информация обаче, днес не е бил първият й ден като доброволец, помага по-отдавна.

Взема решението да се запише още преди седмица при гледката на дълга опашки от възрастни хора чакащи ред за пенсиите си.





"Тогава още ми беше ясно, че в един момент те ще имат забрана да излизат. Или хайде да го наречем по друг начин - ще им бъде препоръчано да не излизат. И понеже съм завършила социална педагогика и в общи линии съм наясно с това какво следва и какво значи социален патронаж, го реших още тогава. И написах в своя фейсбук профил, че в момента, в който ще има нужда тези хора да бъдат обслужвани, аз вдигам ръка за доброволец. След това потърсих контакт вече по-конкретно, разбрах каква е системата и се записах", разказва тя.

Но и това не е съвсем началото на доброволческите инициативи на Бенатова в тази кризисна ситуация. Преди това написала и разлепила ръкописна бележка във входа, в който живее, съдържаща цялата информация, обявена на сайта на общината.





"Знаете, че възрастните хора не са потребители на сайтове. Хубаво е всеки един от нас да си дава сметка, че възрастните хора не четат фейсбук, поне една определена група от тях - над 70 години", уточнява тя и казва, че тепърва ще има нужда от доброволци, като в случая под доброволец се разбира човек с автомобил, който не си търси след това осребряване на разхода за бензин.


Четете още:

🔴 Васил Василев: Корабокрушението на една кифла На К.А.

🔴 Астролог: 27 април ще е съдбовна дата за епидемията от коронавирус в България

🔴 Най-големият работодател в България освободи 2 000 души





Източник: 24 часа





Коментари

горе