Ще ни компенсира ли държавата за заплатените винетки



Какво се случва с хората, които са заплатили годишен винетен стикер по време на извънредното положение, след като важи забрана за междуградско пътуване. Този изключително адекватен въпрос постави пред Флагман.БГ нашият читател К.М., които е един от потърпевшите. 

„Всички сме закупили винетки и то повечето са годишни, тъй като така излиза най-изгодно. Сега обаче е забранено да се пътува между градовете и се оказва, че стикерите ни се обезсмислят до края на извънредното положение. Това значи ли, че някой ще компенсира всички хора по един или друг начин за загубеното време през извънредното положение?”, коментира нашият читател.





Според него вариантите реално би следвало да са два – или част от парите за винетния стикер да бъдат върнати на хората, платили си годишната такса, или срокът на валидност да се удължи с толкова време, колкото е продължила наложената към момента забрана.

Всъщност проблемът действително касае стотици хиляди българи в цялата страна и трябва да бъде решен от най-високо ниво. По-рано днес стана ясно пък, че въпреки на практика обявената забрана за излизане от дома, няма да бъдат отложени сроковете за преминаване на годишния технически преглед за автомобилите.





И така на този етап изглежда, че правилата, задълженията и правата по време на извънредното положение, в което България се намира днес, все още не са изцяло измислени.
 





Четете още:

🔴 1196 нови заразени за денонощие в Турция

🔴 Разследват аптекар, продавал маски по 10 лева бройката

🔴 Отиде си проф. Симеон Щерев





Източник: flagman





Коментари

горе