Яви ли се Богородица над Атон и да сложим ли кръстче над вратите си?



Ето какво разказват за феномена от Зографския манастир

Двата фотоса, според писмото, което пристигна във Флагман.БГ и се разпространява от доверени на Света гора българи, са автентични. Твърди се, че това е Света Богородица и се е появила в петък привечер над манастирите „Григориат” и „Симонпетра”, които са част от 20-те светини в Атон. 

Източникът на Флагман.БГ, който ни изпрати двете снимки снощи, събота, 28 март, е високопоставен служител на държавата, който често гостува в Атон и е сред малкото допускани в лоното на Зографския манастир. Той твърди, че това е послание от Света Богородица и ние трябва да го приемем. За да разберем смисъла му обаче трябва да поставим на вратите на домовете си кръстче и да я помажем с елей (бел. ред. - благовонна смес от зехтин, гроздово вино и ароматни билки, което се вари при специален и сложен богослужебен чин).

Светата Дева Мария се е появила на монаси на вечерното бдение, но не се уточнява в кой манастир е станало това.

Зографският манастир

Флагман.БГ отправи официално питане до Зографския манастир, откъдето обаче съобщиха, че не са били свидетели на феноменалното явление.





Отец Калистрат подчерта, че подобни видения е имало неведнъж над Атон, но му е известно, че те са били видими само за конкретен монах и не се е случвало в неговия живот да е пред множество от посветени. Той обаче смята, че няма нищо лошо да си сложим кръстчета на вратите и да помажем със светения елей.

Флагман.БГ добавя и линк от гръцка медия, която също пише по нашата тема.

Огърлицата от манастири се намира върху този ръкав от Халкидическия полуостров в Гърция

Четете още:

🔴 Надхитриха COVID-19: Учител и фалирал милионер живеят като Робинзон

🔴 Скок в цените на редица храни

🔴 Проф. Кантарджиев: Пикът на заразате ще е около Великден, хората трябва да излизат само за храна и лекарства





Източник: flagman





Коментари

горе