Една жена каза: Ако си дал, а ти само вземаш... (ВИДЕО)



 Излизам на балкона вечерта да си простирам, че аз съм европейка – може гащите да ми висят на терасата, но никой не ме е видял как ги окачвам там. И изведнъж силни аплодисменти. Чуват се викове: „У-а! Бравоооо!“.

„Ма*ка му! Спипаха ме“ – мисля си аз, но се окопитвам и като солистка в Ла Скалата започвам елегантно да се покланям на възторжената тълпа. Няма да разочаровам феновете, я! И тогава чувам: „Благодарим ви, лекари, полицаи и дарители!“. Вярно бе, хората по цял свят благодарят на тия, дето днес се опитват да ни спасят от новата чума. 21 часа навсякъде по света хората се нареждат на балкони, тераси, прозорци и бурно ръкопляскат в почит на спасителите. Пък аз – все за гащи мисля.





Прибирам се у нас, ама съм една такава умислена. Пускам радиото и зазвучава: „Ако си дал на чуждите живот от себе си, не си живял, не си живял напразно“… Ми, вярно е. Дядо ми викаше, че ако не си посадил дърво, не си построил дом и не си отгледал дете, не си никакъв човек. Пък във времена на криза най-ясно се вижда кой какъв е.

В тия чумни дни обществото се раздели на две – едни, които заделят и от залъка си, за да помагат и такива, които не спират да врякат и да искат нещо. То не бяха стонове и вопли за финансова помощ от държавата, викове и крясъци срещу мерките и мрънкане по фейсбук срещу всички, които правят нещо – щаба, правителството, дарителите. Както казваше Вапцаров – „два свята, единият е излишен“. И ако питате мен, ясно е кой е излишен. Няма да ви казвам кой, само ще намеквам, пък вие се сещайте…





Така например какъв е този свят с исканията му за нарушаване на изолацията, на който генерал Мутафчийски отговори така: „По-добре опашки пред КПП-тата около градовете, отколкото конвой с военни камиони, които извозват труповете“. Гадничко звучи, ама е истина. Не ли? Да ви кажа мога спокойно да живея и без представителите на този свят, които отидоха с коли за по 500 000 лв. да искат от Бойко Борисов да им дава пари за бизнесите. Ми така де –цял живот като си свикнал само да взимаш, няма внезапно да се объркаш и да вземеш да дадеш, я? Пак дядо ми казваше, че има едни хора, на които ако им завреш топлийка в г*за, ще излезе с резба. И не е от нямане, повярвайте. От алчност и злоба е.

Ето например д-р „Тони Филипов“ (слагам го в кавички, защото той целият е един фиктивен персонаж) написал прочувствено: „Ех, ако милиардите, които изчезват годишно, се дадат в здравеопазването и социалната сфера, доста хора биха поживели още някоя и друга годинка. То, дето викал Асан, един живот, ама друг няма да има… Тъй че политиците крадат не пари, крадат живота ни, години живот от всеки от нас! Оставям на вас да сметнете колко живота е откраднал Пеефски с милиардите от нагодени обществени поръчка и други далавери, и колко е върнал с дарението от 500 хил. лв., което направи. Сега ще излезе, че крадците на живот са направили услуга на много хора, като са им спестили корона вируса и са им помогнали да си умрат от добре познатите конвенционални причини – безпаричие, глад, студ…“. Спирам да цитирам, че се ядосвам.

Абе, аланколу – къде са ония мили и симпатични олигарси Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Огнян Донев и други подобни, дето окрадоха милиарди от държавата? От коя страна на барикадата се наредиха – на даващите или на искащите? И защо така нежно ги подминаваш, пък си се огледал в Пеевски. Ей, изядохте го жив тоя човек, казвам ти! Кой какво прави у нас, и все Делян Пеевски му е виновен. А той какво прави? Пише закони, издава вестници и дарява във времена на криза. Ама явно бая е жегнал олигарсите с тия си дейности, че всеки ден нова гадост му измисляте.





Всеки ден, няма значение има ли световен мор или не – някой драскач излиза и се упражнява отгоре му. Какво ли не му пришиха – фабрики, бизнеси за милиарди, тъмни схеми, глупост до глупостта. И като някой ги пита – а къде са ти доказателствата и ти отговарят: Една жена каза. То от такива като вас фалшиви герои, накрая работа за мен не остана – такива ги измисляте, че чак на моменти се чудя как ви ги ражда главата. Явно мотивацията ви е сериозна, не мирише както е казал Веспасиан и шумоли приятно в джоба…

Но, за псевдоморалистите ми бе думата. Тръгнали да каканижат как човекът си пазарувал индулгенции – за какво бе джанъм? Че ви вади на показ далаверите ли? Или че сега е един от многото, дето се е наредил от страната на даващите? Чудя се обаче нещо много просто – ако някой от тези с големите усти и тесните г*зове им потрябва да бъде обдишван с апарат, купен от Пеевски, ще го върнат ли? Не ми отговаряйте! Аз ей така си питам само…





А сега отивам да си пусна „Ако си дал“ и да аплодирам на терасата, защото в тоя живот най-важното е да продължи по-дълго и качествено. И тези на първа линия – лекари, полицаи и дарители се опитват да постигнат това. Пък вие вървете на опашката, дето само иска. Все пак с тия ограничения, протестърите са лишени от конституционното си право на труд – не ги пускат да се мотаят по улиците в знак на недоволство и затова сега недоволстват във фейсбук. Та те явно са в нужда…

На изпроводяк ви оставям тук два клипа, пък вие си мислете! Най-харесвам оная част от припева: "Ти закъсняваш понякога истино, но винаги идваш при нас". Малко пророчески звучи, особено днес!


Четете още:

🔴 Сицилия на бунт срещу карантината, готви се масова кражба на храни

🔴 Маргинали с маргинали… :)

🔴 За конспирациите около коронавируса





Източник: Монитор





Коментари

горе