ЧУДО! ИКОНА НА БАБА ВАНГА СПАСЯВА ОТ СМЪРТ!



Уникална и единствена по рода си икона на Ванга пази от смърт.

Святото изображение е спасило хиляди от чума и други страшни и фатални болести. Иконата се намира в къщата-музей на пророчицата в Петрич и всеки може да я види, но без да я пипа.

Иконата на Богородица, плачеща пред разпнатия Христос, е открита от жена от Мелник след чудотворен сън, че в двора на къщата й е скрито нещо. Ванга й казва: "Копай там и ке видиш какво ке излезе“. Когато изкопава святото изображение, жената го носи на Ванга. Тогава пророчицата разгръща кърпата и веднага вдига ръце към тавана с думите: "Това е свещена икона, да не се пипа с ръце".





Тогава ликът на Богородица е сложен в рамка, за да не избелява и да не се докосва директно от хорски ръце, както пророчицата приживе заръчва. Сложена е в молитвената стая на къщата на врачката в Петрич, която днес е музей и се посещава от над 15 000 туристи всяка година.

За уникалната история и способности на чудодейната икона разказа пред "България Днес" кръщелницата на Ванга Верка Токова. Жената е една от най-близките на Ванга години наред и споделя, че според запазените сведения иконата в минали години е изцерила хиляди от смъртоносни болести.

Думите на Верка потвърждава и друга близка до петричката врачка. Величка Ангелова е категорична, че иконата има могъща сила в молитвената стая на Мъченицата, както наричат Ванга.





"Бях много близка с пророчицата. Веднъж се каза: "Това е храм на три светици – Св. Богородица, св. Петка и Мъченицата. Нека всеки посетител знае, че чудотворната икона в малката стая е спасила от чума и много други болести хиляди хора. Поне там не трябва да се влиза с обувки. Иначе Ванга не позволяваше и в дома й да влизаме с обувки. Поклон и благодарност за чудесата на Св. Богородица. Поклон и благодарност към Божествените сили, с които си служеше нашата Калимана!", пише Величка Ангелова в една от осемте книги за отзиви, мисли и споделяния в къщата-музей на Ванга, в които всеки посетител споделя своите чувства и емоции.

Чудодейната сила на иконата освен спасяваща човешки животи, помага също за брак, деца, намиране на работа и справяне с трудни житейски проблеми. В това се убеждава Цветан Ташев от петричкото село Първомай.





В една от книгите той записва дословно: "Бях си сложил снимка на компютъра на молитвената стая на Ванга. На нея се молих. Нямах работа, а съм висшист - магистър. До една седмица си намерих работа. Сега съм студент за трети път и следвам за преподавател. Наистина има голяма сила къщата-музей и дори снимките от къщата и чудотворната икона. Голяма сила е", споделя развълнуваният Цветан.

Чудесата, които през годините върши Ванга, са неизброими и не са свързани само и единствено с иконата на Богородица от молитвената стая. Пред уникалната й пророческа дарба се прекланят хиляди, чийто съдби са променени и предсказани напълно достоверно от нея, а тежките болести са останали само спомен. За много от тях научаваме от онези, които се връщат години по-късно и въпреки физическата липса на Ванга записват чудесата в книгите в къщата-музей.

Една от признателните й следовнички е Василка. "За пореден път съм тук в дома ти, ходих и на твоя гроб, лельо Ванге. Благодарение на теб моята майка живя още 15 години. Ти й постави диагнозата и лекарят, който ще й помогне – доц. Добрев от Варна", пише жената в един от дебелите томове.

И продължава: "За неизлечимо болната ми внучка Гергана, за да не ни отчаеш, ти ни каза: "Така ще бъде до 7 години". Помислихме си, че до тази възраст тя ще се пребори с болестта - муковисцидоза. Ти си ни подготвила - влезе 2 месеца в седмата годинка и почина на 1 септември 1994 г., а на 15 септември щеше да тръгне на училище. Когато почина майка ми, но от друго заболяване, на 29 септември 1996 г., двете загуби преживях много тежко. Ти дойде в съня ми с моята майка в дома ми, над леглото на майка ми, и двете като фрески на стената. Приех го като знак да се успокоя, че ти пак бдиш над нея. Сега на това място е твоят лик, нарисуван от художник, който рисува икони, и лика на майка ми така, както ви видях в съня", описва събитията Василка.

Пред уникалните й способности свежда глава и Борислав Шушнев. На 8 юни 2013 г. той пише: "С дълбока признателност към леля Ванга за това, че успя да излекува две деца и да вдъхне вяра в живота и успеха".

Още по-въодушевена е Галя от шуменското градче Нови пазар. Тя описва върху лист хартия предсказанията на Ванга за нея и еднояйчната й близначка Марияна, които се сбъдват до последната дума.

"Пет години нямахме деца и майка ни, която е покойница вече, идва специално при теб, бабо Ванге, за да кажеш какво ще е бъдещето ни. Ти си препоръчала на майка ми да влезе в басейна на Марикостиново, където майка ми е била на почивка, и си предсказала, че в калта на басейна ще открие две пари. Всяка от тях да нарече на нас, да отиде в църквата и да ги освети. Казала си, че до година и двете ще имаме момчета. Така и стана. След три месеца забременя сестра ми, а аз след още два. Сега синовете ни са вече мъже. Разликата им е два месеца и 20 дни", щастлива е от сбъднатите пророчества Галя.





Ванга познава също и че бащата на близначките е сляп и се казва Стефан. Че двете имат братче "изтърсаче", което е с 10 години по-малко.

"Майка ни разказваше, че точно си описала къщата, в която живеем, и как баща ни се придвижва в слепотата си. Познала си и за проблемите на брат ми, който беше доста пълно дете като малък и диспансеризиран. Посочила си лекарите, при които да го заведем. Сега брат ми е жив и здрав и има две момиченца. Всичко, което си предсказала, излезе вярно. Прекланяме се пред теб и твоите способности", радостна е жената от Нови пазар.

Жена, която остава анонимна, разказва как благодарение на Ванга майка й е успяла да я задържи при раждането. "Не я познавам, не съм я виждала през живота си. Но след като посетих Рупите и къщата на леля Ванга, силно в себе си я усещам", пише спасената от пророчицата жена.

Цери дете от астма и заекване

 Ванга излекува болно детенце от Нови Искър. За чудото свидетелства неговата майка Марияна Станкова.

"Благодаря ти от цялото си сърце за съветите, които ми даде за моя син. Излекувахме и астмата, и заекването. Сега е мъж за чудо и приказ. Благодаря ти за помощта и за другите хора, за които дойдохме за помощ. Бди над моето семейство Да бъдем добри, честни, здрави. И да има повече добри хора. Поклон!", пише в една от книгите за посетители щастливата майка.

Пред чудодейната сила на петричката врачка се прекланят и солистът на Слави Трифонов Борис Солтарийски и неговата половинка Аделина.

"Поклон пред великата пророчица! Смирени и душевно богати след посещението ни!", пишат двамата след посещението им на 11 април 2015 г.

Снимки: Пламен КОДРОВ


Четете още:

🔴 Проф. Георги Рачев: Жегата идва на 10 май. Слънцето ще изгони вируса

🔴 Слави и екипът му отново се изгавриха с генерал Мутафчийски и Борисов

🔴 Наши лъжат термокамерите на летището с аспирин





Източник:





Коментари

горе