Нов абсурд с БГ Тол! Плащаш за винетка и отнасяш глоба, че си нередовен



Може ли да си платиш винетката, а после да те глобят, че караш колата си без валиден документ. И накрая да искат да си платиш още веднъж. За абсурдната история разказа пред "Марица" наша читателка, която помоли истинското й име да бъде сменено.

Мария Иванова плаща винетката на несъществуващ автомобил, а след това и глоба, че е управлявала МПС-то си без валиден документ. Парадоксалното е, че грешката не е станала по нейна вина, а на служител в областното пътно управление /ОПУ/ в Кърджали, който е въвел грешен регистрационен номер на автомобила. И за капак, не е дал на жената никакъв документ, за да се сравнят данните. Гафът лъснал едва когато от БГ Тол спрели автомобила и след проверка станало ясно, че винетката се води на кола с регистрационен номер К2002АТ, а не на К2008АТ. 





"Още на пътя ми наложиха компенсаторна глоба от 70 лева, която аз платих, и ми обясниха, че 

 независимо че такъв автомобил не съществува, аз трябва да инвестирам още 97 лева за нова годишна винетка,

разказва патовата ситуация Мария Иванова. Въпросът къде тогава са потънали парите, след като такава кола няма, останал без отговор.

"На 11 май подадох заявление до Агенция "Пътна инфраструктура" да ми бъде възстановена поне компенсаторната такса от 70 лева, тъй като аз издиктувах на администратора коректния регистрационен номер на колата, но той е въвел грешен и не ми е предоставен документ за сверяване на данните", разказва сагата си тя. 





От АПИ имат срок да разгледат молбата й до един месец

"Дотогава пък аз не мога да шофирам, тъй като според базата данни на БГ Тол нямам валидна винетка", посочва още Мария Иванова. Ако не уважат молбата й, разходите покрай автомобила й ще набъбнат до 264 лева /за двете годишни винетки плюс глобата/. Съжалява, че е избрала да закупи документа на гише от ОПУ - Кърджали, а не онлайн, където може внимателно и саморъчно да вкара данните на колата. 

"Всички казваха, че на гише е по-сигурно, защото администраторът може да те консултира на място, но при мен се оказа точно обратното", заключава тя.  


Четете още:

🔴 Андрей Райчев: Мутафчийски е като наркоман в абстиненция

🔴 Ламбо дал 28 хиляди за гроба си  

🔴 Д-р Емануил Найденов: Смъртността от COVID-19 е като тази от грип





Източник: Марица





Коментари

горе