Браво, българи! Това семейство ще ви е благодарно цял живот





Вълна от съпричастност за младо семейство от Калофер, останало без покрив при пожар. Историята разказахме в GLAS.bg и тя трогна десетки българи. Инцидентът стана преди няколко дни.

Изпепелен покрив, пропукана плоча и наводнена покъщнина. Така изглежда домът на Петя, Борислав и двете им деца. Те още не могат да преживеят пожара, който ги остави без покрив.






„Уплахата още си стои. Малката също не иска да спи тук, иска да спи горе при майка ми, страх я е. Помисли си, че ще й изгори леглото, със страх влиза, със страх гледа абсолютно всичко. Очаква да види вече нов покрив, нова стая.”, заяви Петя Маркова пред GLAS.bg.

Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца.

„Много съм изненадана. Благодаря на всички калоферци и не само, че се включиха във всичко, в дейността за изчистване и ни помагат.”, казва още Петя.






Първи се притекли местни жители на Калофер, които започнали да почистват отломките от пожара.

„Много хора дойдоха да помагат, тогава бяхме сигурно 50 човека. То и за това за един ден всичко изчистихме”, сподели Борислав Цанков.

„Не всеки ден се случват такива беди, и то по-добре, че е така, но пък не всеки ден се намират такива добри хора.”, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов.

Скоро след това се появила и помощ от дарители. На семейството е предоставен дървен материал, а местен бизнесмен е дарил сума, за да започне ремонта.






В кметството в Калофер има поставена кутия, в която всеки с възможности може да помогне.

„Колкото и да е трудно в момента в цяла България икономически аз съм убеден, че още хора ще дойдат, очаквам дори и народни представители... кой каквото остави. Всеки има глава на раменете си, а пък и всеки носи сърце”, добави още кметът на града.

Благодарение на добрите хора, семейството от Калофер ще започне да обитава отново дома си до седмица.


Четете още:

🔴 "На ръцете вирусът умира за 10-15 минути". СЗО предупреди за нови пикове на COVID-19 в Европа

🔴 Проф. Дидие Раулт: Втора вълна на коронавируса няма да има никъде

🔴 Нов абсурд с БГ Тол! Плащаш за винетка и отнасяш глоба, че си нередовен





Източник: glas





Коментари

горе