Четири патрулки гониха дрогиран шофьор с БМВ



Зрелищна гонка с четири полицейски автомобила си спретна вчера следобед 33-годишен шофьор с „БМВ-Х5“.

Колата била засечена от екип на полицията на бул.“Гоце Делчев“, като на униформените им направило впечатление подозрителното движение на автомобила. Още повече, че зад волана бил техен стар познайник, който преди бил хващан да шофира без книжка.





Патрулният екип е подал звуков и светлинен сигнал за спиране на водача, но автомобилът продължил движението си, при което униформените го последвали с полицейската кола, като междувременно са уведомили и други дежурни полицейски наряди. Било предприето преследване на рисково движещото се БМВ от няколко екипа в рамките на града, след което нарушителят е продължил по главния път в посока Варна, а след това към местността „Караач“. Служителите са установили автомобила в нива в местността "Караач". Виждайки полицаите водачът изоставил превозното средство и побягнал, но е последван и задържан. Започнато е изясняване и документиране на случая, като за съдействие са потърсени и служители от сектор Пътна полиция.





В хода на работата е документирано, че водачът 33-годишен мъж от Русе, няма свидетелство за управление на МПС и никога не му е било издавано; управлява автомобила в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без книжка (престъпление по чл. 343в, ал.2 от НК); поставените регистрационни табели на БМВ-то, управлявано от него, са били издадени за друго превозно средство с друга марка – „Волво“ (престъпление по чл. 345, ал.1, пр.1 от НК); автомобилът не е регистриран на територията на България (престъпление по чл. 345, ал.2, вр. ал.1 от НК).





Освен това мъжът е изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът е показал положителен резултат за „канабис“ и „метамфетамин“ (престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК), издали са му талон за медицинско изследване, но пред лекар в болницата е отказал да даде проби за химически анализ.

По случая е образувано бързо производство срещу 33-годишния мъж.

Мъжът е задържан за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.


Четете още:

🔴 Свети Никифор Прокажения ще спаси България от коронавируса

🔴 Кипър покрива разходите за почивка на туристите, ако се заразят с COVID-19

🔴 Босът на КРИБ съсипа Радев: Не приемаме съвети от човек, който е бил цял живот на столова храна





Източник: dunavmost





Коментари

горе