Убиецът на Георги Илиев стоял зад откритите 500 кила кокаин в София



Снайперистът, който на 25 август 2005 г. простреля смъртоносно в сърцето боса на ВИС-2 Георги Илиев, стои зад 500-те килограма кокаин, които бяха заловени в края на януари т.г. в борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал "Слатина". Това разкрили пред Блиц запознати с разследването.

На 31 януари спецполицаи откриха половин тон висококачествена дрога, импрегнирана в кашони с цитрусови плодове. Пазарната цена на заловения кокаин възлиза на около 22 милиона евро на едро, но ако беше пуснат в дилърската мрежа стойността му би надхвърлила 100 милиона лева.





От няколко месеца следователи и прокурори работят по няколко версии за засечената дрога. Според една от тях с контрола по доставката на бялата пратка се е ангажирал изключително опасен престъпник, който е извършил лично няколко поръчкови убийства на знакови представители на родния ъндърграунд.





Подозира се, че килърът лично е пратил в отвъдното Георги Илиев, а освен това е сочен и за отвличането и убийството на друг едър представител на някогашната империя ВИС-2 Методи Методиев-Мето Илиенския, който изчезна от дома си в квартал "Бояна" през 2003 г. и никога повече не бе видян жив.

Криминалистите вече са влезли в следите на безмилостния екзекутор, но предвид неговия инстинкт за оцеляване залавянето му е изключително трудно. Предполага се, че убиецът от години живее извън пределите на България и се прибира много рядко.

Залавянето на огромната пратка със сигурност ще му донесе огромни неприятности, защото във врата му освен нашите служби дишат и босовете на световен наркокартел, от където дрогата е тръгнала към София. Според оперативни данни кокаинът е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. Най-вероятно дрогата е била предназначена за българския пазар.


Четете още:

🔴 Димитър Рачков прибра половин милион насред кризата  

🔴 Поливайте само с този разтвор

🔴 Големите късметлии на зодиака през юни





Източник: fakti





Коментари

горе