Актьорът Влади Въргала: Спасиха майка ми на косъм!



Моля се на Бог още да е с нас, по цял ден съм при нея

"По цял ден съм до леглото на майка ми, грижа се за нея. Моля се на Бог още да е с нас и да се оправи. Не мога да говоря нито за помощите, за които кандидатствах и ме питате защо не съм одобрен, нито за други неща. Извинете ме."
Така актьорът Владислав Карамфилов-Въргала сподели загрижеността към родителката си, която преди дни е получила инсулт, докато копаела в двора на къщата си във великотърновско село. На възрастната жена й прилошало и само бързата реакция на съседите я спасява от падане на земята.
Майката на Въргала била откарана във великотърновска болница, където й приложили ново лечение. Чрез система й вливали разтвор, който разграждал образувал се тромб, и така кръвоснабдяването на мозъка се възстановявало напълно.





"Спасиха я на косъм. Но сега ще остане в отделението повече от седмица, докато се възстанови, а може и след това, защото трябва да прави рехабилитация", споделя актьорът. Въргала е много привързан към 78-годишната си майка, която го гледа сама от малък след развода с баща му Карамфил.

Преди няколко години Влади откровено призна в интервю, че проблемите с алкохола, които имаше, е наследил от баща си. Именно страстта към чашката проваля брака на родителите на Въргала. Майка му оставила баща му заради това, че си пийва повече от необходимото и създава проблеми на близките си.
По времето, когато бе студент в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, Въргала често се допитвал до Мастера как да продължи контакта с баща си, а Ламбо му давал най-точните съвети.





"Имаше период, в който баща ми се беше прибрал в Силистра и не искаше да чуе никой от нас, близките му. Едва го накарахме със сестра ми да отиде в местния старчески дом. Той беше много против, но ние го убедихме", казва актьорът.
По това време Влади е на върха на славата си с "Ку-ку" и често правел благотворителни концерти в дома.
"Никога няма да забравя как, когато си тръгна баща ми от този свят, го държах за ръка. Изведнъж спря да диша, в ръцете ми си отиде. Но през целия си живот не съм бил толкова близък с татко, колкото точно в този момент", призна актьорът в риалити шоуто "ВИП брадър", откъдето излезе победител.
През годините срещу Въргала много пъти хвърляха обвинения, че не се грижил за баща си и го оставил в дом.
"Какво ли не се написа и изговори по мой адрес, че баща ми се отказал от мен, че изобщо не съм му обръщал внимание, което изобщо не беше вярно. Не смятах обаче, че трябва да давам обяснения", категоричен е с днешна дата Карамфилов.
През цялото време, докато преодолява себе си - пребори се с алкохолизма, разведе се с първата си съпруга Силвия, раздели се и с втората си любима жена – Тезджан Ферат, до Влади плътно е пасторът му от Пловдив - Светльо Петров.





"Той ми помага да разчитам думите на Господ Бог. И съм щастлив, че го открих този човек. Имам и много други близки и любими хора, които винаги са до мен - братовчед ми от Австрия, Цонко от Каварна, брат ми от Украйна с жена си и двете близначки София и Анастасия, разбира се, на първо място децата ми, аз всъщност съм щастлив човек", признава Влади.
За него има два щастливи периода в живота - единият е сватбата му със Силвето през 1994 г. и вторият е 50-годишният му юбилей.
"Ще ги помня завинаги", вълнува се актьорът. В момента плановете му са свързани основно с театъра. На дневен ред е "Мемоарите на един Въргал" - спектакъл, с който обиколи половин България.





"Хората имат нужда от смях. Те са тъжни и нямат нужда от много сериозност. Затова избирам да разкажа онези весели и забавни епизоди от живота си, които да им създадат положителна емоция. Но водя много голяма битка със себе си, защото не искам да е смях заради самия смях, а от друга страна, не искам да се превръщам в някаква нравоучителна трибуна. Интересно е като концепция, но все още му търся по-добро и по-добро съдържание. Важното е, че досега рекламации от тези, които са го гледали, няма", с усмивка сподели талантливият Владислав Карамфилов.


Четете още:

🔴 Червените плашат Корнелия Нинова със съд! Член на пленума попари с остро писмо опитите на лидерката да яхне БСП с незаконни врътки

🔴 Луна за стройната си фигура: Ям веднъж на няколко дни

🔴 Собственикът на нощен клуб "Сикретс” е арестуван, шофирал дрогиран





Източник: bgdnes





Коментари

горе