Тайният наследник на проф. Вучков (УНИКАЛНА СНИМКА)  





Проф. Юлиан Вучков, който ни напусна през есента на миналата година, има таен племенник. Той е син на брат му – актьора от Народния театър Михаил Петров.

Племенникът на професора носи името на баща си и е един от най-добрите имунолози у нас. На 45-годишна възраст Михаил Петров-младши вече има доцентска степен, която успява да защити още през 2010 г. Докато проф. Вучков все още беше между живите, той никога не е говорил за своя наследник. Неведнъж тв легендата е споменавал, че изпитва нетърпимост към своя брат и семейството му, с когото влошават отношенията си след смъртта на тяхната майка.








Племенникът на проф. Вучков е завършил Медицинския университет в София през 2000 г. През 2002 г. печели конкурс за редовна докторантура по микробиология в Националния център по заразни и паразитни болести – София. През 2006 г. защитава успешно дисертационен труд и получава научната и образователна степен „Доктор по медицина“, а месец по-късно издържа успешно изпита за специалност по микробиология. В периода 2007-2011 г. доц. Михаил М. Петров работи като н. с. II ст. в Националната референтна лаборатория „Контрол и мониториране на антибиотичната резистентност“ към отдела по микробиология в Националния център по заразни и паразитни болести – София. През 2010-а печели конкурс за доцент и е назначен в Катедрата по микробиология и имунология на Медицинския университет – Пловдив, а днес е сред специалистите, които изучават коронавируса.






Племенникът на Вучков и неговият баща Михаил всъщност придобиха наследството на професора след неговата кончина. Запознати с битието на театралния и литературен критик твърдят, че освен жилището му в идеалния център на София на ул. „Христо Белчев“ той притежавал и спестявания на стойност между четвърт и половин милион лева. По закон всички тези средства отишли при неговия брат и семейството му.

„Брат ми никога няма да бъде звезда, защото няма творчески замах, много е самовлюбен, а това е потискащо за публиката. Мачкал съм го с такива изказвания, но не с такива определения като „идиот“, каквито ми приписват“, казваше още Вучков за Михаил Петров, докато бе сред живите.


Четете още:

🔴 Млад лекар съживи жена в двора на болница

🔴 Светльо Витков: Не бих почивал на откритата тоалетна, наречена Черно море

🔴 Турция се готви да изгражда секретна военна база на 5 км от Резово





Източник: Ретро





Коментари

горе