Доброволци преобразиха къщата на вдовица с три деца



Ентусиастите направиха и частно футболно игрище в двора на имота в Драганово

ХОРА С ДОБРИ СЪРЦА ОТ РАЗЛИЧНИ КРАИЩА НА СТРАНАТА СЕ СЪБРАХА В ГОРНООРЯХОВСКОТО СЕЛО ДРАГАНОВО, ЗА ДА НАПРАВЯТ РЕМОНТ В КЪЩАТА НА ВДОВИЦАТА Светла Гогева, която отглежда сама три деца. Тя и съпругът й Хуби са осиновили две от тях, а на третото е приемна майка. За нещастие, миналото лято мъжът й умира внезапно и се налага жената да се справя сама с всичко.





За историята на семейството „Борба“ разказа малко преди Коледа, а след това създателят на платформата „Приятели, помагайте“ – албанецът Лео Кадели, лично посети фамилията и остави хранителни продукти за няколко месеца напред. Още тогава Светла споделила пред него, че банята има нужда от ремонт, а той от своя страна се ангажирал да свърши необходимото. Заради карантинните мерки обаче обновяването бе отложено за края на юни.





Изцяло със средства от дарители са закупени необходимите строителни материали за реновиране на банята, която вече изглежда модерна, свежа и просторна. Старите плочки са заменени с далеч по-красиви, а вместо вана, доброволците монтирали душ кабина.

“По време на ремонта разговарях с Ивана – голямото дете.





Попитах я какви са мечтите й и тя ми сподели, че обожава футбола и много иска да стане футболистка. Майката също потвърди, че постоянно играе на двора. Беше ми нужна само минута да реша и с доброволци направихме частно игрище в нейния двор, който е доста голям. Детето през тези три дни на ремонта не спря за секунда да помага. Обеща ми, че ще събира всички деца на селото и ще играят постоянно“, сподели албанецът.

Благородната бригада се погрижила да пребоядиса входната врата на имота, да окоси моравата и да направи къща на домашния любимец на семейството.

 


Четете още:

🔴 Ива Екимова за непрежалимия Дими: 12 години те няма, но знам, че си тук и ни виждаш

🔴 СНИМКИ от най-големия радиоактивен бивак по Южното Черноморие СНИМКИ ВИДЕО

🔴 Черна трагедия! Почина Спаска Митрова





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе