Почина детето, блъснато от микробус в село Росен



Тригодишното момиченце, което беше в кома след сблъсък с микробус в созополското село Росен, е издъхнало вчера в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. 

Близо седмица лекарите се бореха за живота на детенцето, което беше с много тежки наранявания. Въпреки всички усилия детето е починало вчера вечерта.





Припомняме, че инцидентът стана на 26 юни. 31-годишният шофьор Атанас Георгиев се прибирал от работа около 19:30 ч, когато при ляв завой към къщата си, чул странен звук в задната част на микробуса. Той веднага спрял, слязъл и отишъл да види какво се е случило. На асфалта заварил 3-годишното съседско момиченце, което привидно се било блъснало в задната част на микробуса по неустановен до момента начин.





Драмата се разиграла на метри от къщата на родителите на пострадалото дете, които веднага се притекли на помощ. Шофьорът лично закарал детето до болница, където седмица по-късно почина. 

Нови разкрития за инцидента с 3-годишно момиченце от с. Росен, детето е в кома [29.06]

Инцидентът в созополското село Росен, при който 3-годишно момиченце пострада след сблъсък в микробус се оказа изключително странен, научи Флагман.БГ от свои източници. 31-годишният шофьор Атанас Георгиев се прибирал от работа около 19:30 ч. – човекът се занимавал със строителство – когато при ляв завой към къщата си, чул странен звук в задната част на микробуса. Той веднага спрял, слязъл и отишъл да види какво се е случило – помислил, че може би е пукнал гума. 

Това, което заварил обаче било потресаващо – на асфалта лежало 3-годишното съседско момиченце, което привидно се било блъснало в задната част на микробуса по неустановен до момента начин. Драмата се разиграла на метри от къщата на родителите на пострадалото дете, които веднага се притекли на помощ. Двамата се познавали от години с шофьора Атанас.





Преценявайки, че не могат да чакат пристигането на линейка, те качили детето на микробуса и всички вкупом отпрашили към Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас – над 20 километра път, които по принцип се изминават за около 21-22 минути. 





Изглежда те са решили, че най-правилният подход, предвид травмите на детето – видимо в безсъзнание с нараняване в областта на главата – е вместо да чакат линейката да идва от Бургас или Созопол, да спестят време и да откарат пострадалото момиченце сами до болницата.

От полицията уточниха пред Флагман.БГ, че категорично не става въпрос за т.нар. иницидент от тип „Блъска и бяга“.

31-годишният водач лично е откарал детето до Спешното отделение, но той е напуснал местопроизшествието. Напусне ли виновният водач местопроизшествието, се приема, че той се е отклонил от задължението да даде проба за алкохол и в този случай неговия застраховател по застраховка „Гражданска отговорност” може да предяви претенциите си срещу него за всичко, което е платил на потърпевшите от ПТП.





Водачът обаче все пак е дал както проба за алкохол, така и такава за наркотици. Двете са отрицателни. 

За съжаление обаче детето и към този момент – почти 3 дни след инцидента – все още се намира в кома с опасност за живота.

Неясно остава как точно е възникнал инцидента, като към момента основната хипотеза е, че детето е бягало след завиващия наляво микробус, но не е преценило, че той намаля скоростта си при завоя и се е ударило в задната лява страна на автомобила.

По возилото обаче няма никакви външни белези, които да свидетелстват за катастрофата. 
 


Четете още:

🔴 Кеворк хапе: 12 000 на мач? Разума е изтърван

🔴 15 доказателства, че македонците са българи

🔴 Седемте рилски езера - енергийният център на света





Източник:





Коментари

горе