МАМАТА НА КАРАНТИНАТА! 500 лв. глоба за майката на Стоичков



Районната здравна инспекция на община Марица е наложила глоба от 500 лева на майката на Христо Стоичков – Пенка, за неспазване на карантината по време на епидемия, твърдят съселяни на възрастната жена от село Ясно поле. В типичния си стил баба Пепа обаче е теглила една по-ячка и няма никакво намерение да вади парите, за което я заплашва съд и дори затвор до 10 месеца.





Г-жа Стоичкова била поставена под 14-дневна карантина, след като контактувала с малкия си син Цанко по Великден, а той тъкмо се бил прибрал от чужбина. Няколко дни по-късно обаче от РЗИ не я открили на адреса й, защото отишла до магазина да си купи цигари и кафе.

„Да се махате оттука с тия градски болести. В Ясно поле вирус няма и няма да има. Тука сме хора от желязо – ето аз от 50 години пуша като комин, а дробчетата ми са като на девойка“, хвалела се Пенка. Да, обаче законът пипа здраво и ако не плати глобата до месец, Стоичкова я заплашва дело по чл. 355., ал. 2 от НК, което може да й донесе санкция от 10 бона и толкова месеци в пандиза.





72-годишната жена обаче е инат като известния си наследник и твърди, че не само няма да плати, ами ако я извикат в съда, ще ги направи на пух и прах. „Цял живот един аспирин не съм изпила, те ще ме плашат с някаква китайска болест“, заключава жената.





Леля Пенка ходи по мачове, пуши като комин и пет пари не дава за никакви вируси


Четете още:

🔴 Да го Е**! Слави ще прави забележка за английския на Екатерина Захариева

🔴 Облекчения за работещи пенсионери

🔴 Тази е мощната молитва към Свети Серафим Соболев, която лекува





Източник: lupa





Коментари

горе