Стотици лекари се вдигат на бунт срещу доц. Мангъров





Над 200 лекари настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение. Това съобщава специализираното издание "Право & Здраве". Те вече са подкрепили подписката, инициирана от д-р Сибила Маринова - началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново.






"От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК, пише д-р Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС. По нейни думи с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на болестта. Тя го обвинява и чеоткрито призовава обществото да не спазва закона и правилата.






В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК, посочва още д-р Маринова. Тя е категорична, че лекарското съсловие не трябва повече да толерира поведението на доц. Атанас Мангъров.






Ето го и оригиналния текст на писмото:

"Уважаеми колеги, От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК. Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми на всички медици, дните, прекарани в болниците без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито призова обществото да не спазва закона и правилата.






В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!"


Четете още:

🔴 Приехме идеята за сухите съчки. Колко ще изгорят у нас? И колко са безсмъртните?

🔴 СЪБРАХА СЕ!

🔴 Най-успешната абитуриентка в областта ще учи право в Кеймбридж





Източник: plovdiv24





Коментари

горе